Project
Africa Mercy 2023

Bouw mee aan de komende 15 jaar medische zorg

Project
Africa Mercy 2023

Bouw mee aan de komende 15 jaar medische zorg

Maak het schip weer
toekomstbestendig

De Africa Mercy, een van de ziekenhuisschepen van Mercy Ships, is in groot onderhoud in 2023. Om het schip de komende 15 jaar weer volop zijn werk te kunnen laten doen, zorgen we dat het ziekenhuis en de technische faciliteiten weer toekomstbestendig zijn. Zo kunnen we meer dan 10.000 mensen bereiken met medische zorg. En jij kan meebouwen!

Waar bouw jij aan mee?

Klik op een oranje onderdeel en een bemanningslid vertelt je wat jij kan bijdragen. 
1
2
3
4
5
1

Apotheek

2

Patiëntbedden

3

Reddingsboten

4

Machinekamer

5

Kombuis

Apotheek

Neem een kijkje in de apotheek! Hi, mijn naam is Mariëlle en ik ben apothekersassistent bij Mercy Ships. Het aanvullen van de medicijnkasten en het klaarmaken van bestellingen voor de patiënten behoren tot mijn taken. De apotheek is één van de belangrijkste plekken aan boord, zonder medicijnen kun je niet opereren en kunnen patiënten niet herstellen. Tijdens de renovatie van de Africa Mercy wordt de apotheek uitgebreid en worden Omnicell doseerkasten geïnstalleerd. Zo is er meer capaciteit en kunnen patiënten nog beter bediend worden.

Patiëntbedden

Hallo! Ik ben Jannietha, vrijwillig verpleegkundige bij Mercy Ships. Om onze patiënten goede zorg te kunnen bieden, is het belangrijk dat het ziekenhuis uitgerust is met goede bedden. De Africa Mercy krijgt dezelfde patiëntbedden als de Global Mercy. Een grote verbetering is dat deze nieuwe bedden allemaal een hoofdsteun hebben die omhoog kan, bedhekken hebben en verrijdbaar zijn. Daarnaast zijn het dubbele bedden, waarbij de ouder of verzorger van de patiënt op het onderste matras kan slapen en zo dichtbij is.

Reddingsboten

Ahoy! Mijn naam is Richard en ik ben kapitein bij Mercy Ships. Mijn eerste verantwoordelijkheid is de veiligheid van iedereen aan boord. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de reddingsboten, die in geval van nood tijdens de vaart ingezet moeten kunnen worden. De huidige reddingsboten 1 en 2 zijn de oorspronkelijke boten van toen het schip gebouwd werd. Om de veiligheid te waarborgen moeten ze vervangen worden. Zo kan het schip de komende jaren weer veilig naar verschillende landen varen.

Machinekamer

Hallo vanuit de machinekamer! Mijn naam is Irik, hoofdwerktuigkundige bij Mercy Ships. In de machinekamer onderhouden en repareren we alle machines en voorzieningen die nodig zijn om het schip te laten draaien. Van zorgen dat het schip altijd klaar is om te varen, tot het laten functioneren van het ziekenhuis en de faciliteiten voor de bemanning. Denk bijvoorbeeld aan het produceren van elektriciteit, ventilatie en de watervoorziening. Tijdens deze renovatie worden verschillende systemen, leidingen of onderdelen vervangen of gerepareerd, zoals het vacuümsysteem en de koelwaterleiding. Hierdoor is het schip ook technisch weer up to date om de missie uit te voeren.

Kombuis

Welkom in de kombuis! Hier bereiden we 3 keer per dag maaltijden voor alle vrijwilligers, dagwerkers en patiënten. Mijn naam is Thomas en ik werk als kok aan boord. Vanwege het intensieve gebruik van de keuken zijn verschillende onderdelen toe aan renovatie. Wat er zoal vernieuwd wordt? Apparatuur wordt vervangen, de vloer wordt gerepareerd en er komen nieuwe ovens en kookketels. Zo is de kombuis weer een schone werkomgeving waar alles naar behoren functioneert.

Wat kunnen we met jouw hulp?

22.410

trainingen en opleidingen

30.195

levensveranderende operaties

371.160

tandheelkundige behandelingen

Een nieuwe toekomst voor Mame Diarra

Het draait uiteindelijk niet om het schip. Onze ziekenhuisschepen zijn slechts een middel om hoop en genezing te brengen aan patiënten, families en hele gemeenschappen, één voor één. Zoals aan Mame Diarra en haar moeder Ndiate.

Elke moeder wil dat haar baby gelukkig en gezond is, dus Ndiate was gebroken toen haar dochter geboren werd met dubbele gespleten lip. Het zorgde ervoor dat Mame Diarra geen borstvoeding binnen kon krijgen en zou haar later ook belemmeren in het spreken, wist Ndiate. ‘Ik had zoveel pijn omdat mijn dochter zo was, ik dacht dat het voor altijd zo zou blijven.’

In de zoektocht naar hulp raadden artsen haar aan een speciaal soort fles te kopen, maar die was erg duur en er was maar één apotheek in Senegal die de fles had. Met de gezondheid van haar meisje op het spel, leende Ndiate geld om de reis van 300 kilometer te maken. Maar bij de apotheek aangekomen bleek de voorraad op te zijn.

Ndiate was bang voor de toekomst, tot ze hoorde over Mercy Ships en nieuwe hoop kreeg.

Aan boord van de Africa Mercy moest Mame Diarra vanwege ondervoeding eerst op een gezond gewicht komen voor de operatie. Toen ze na een maand sterk genoeg was, stond niets haar meer in de weg voor een veilige operatie.

‘Ik ben zo dankbaar en blij,’ zei Ndiate toen haar dochter uit het ziekenhuis van de Africa Mercy werd ontslagen. ‘Jullie hebben iets gedaan wat geen enkel ander ziekenhuis heeft kunnen doen.’

Geef voor:

Reddingsboot

Keuken

Medische materialen

Doe een gift en bouw mee

*Alle inkomende giften tijdens de campagneperiode of die gerelateerd zijn aan deze campagne worden verdubbeld tot het streefbedrag van 125k is behaald. Giften die na het behalen van het streefbedrag binnenkomen worden niet verdubbeld, maar worden wel besteed aan de renovatie van de Africa Mercy.