Boukje de Vries

Functie aan boord: Verpleegkundige

Hey, welkom op mijn bemanningspagina!

Mijn naam is Boukje de Vries, ik ben 26 jaar en woon op een prachtig plekje in Amersfoort. Ik ben inmiddels ongeveer 4 jaar geleden afgestudeerd als verpleegkundige en werk sindsdien op de maag, darm, lever & nierziekten afdeling in het UMC Utrecht.

Ik kan me niet meer herrineren wanneer de droom om ooit naar Mercy ships te gaan is ontstaan, maar dat het al heel lang geleden is geweest, dat is zeker! Toen ik tijdens mijn studie mijn huisgenootje en goede vriendin Anika ontmoette en we erachter kwamen dat we deze droom allebei hadden werden de plannen om samen te gaan al snel gesmeed.

En nu is het zover! Na lang wachten gaat het avontuur bijna beginnen. Op 3 september gaan we samen voor 15 weken aan boord van de Global Mercy. Het zal wel even wennen zijn, want er zijn grote verschillen. In Nederland heb ik in het ziekenhuis alle denkbare middelen en specialisten om me heen, maar in Sierra Leone is dat wel even anders. Met maar 2 anesthesiologen in de publieke gezondheidszorg is de nood voor operaties & zorg maar ook het opleiden van nieuwe zorgmederwerkers hoog!

Ik ben dankbaar dat ik hier deel van mag gaan zijn, en mijn bijdrage mag leveren. Om zo veel mogelijk gratis operaties te kunnen uitvoeren werken alle mederwerkers van Mercy Ships vrijwillig. Daarnaast bekostigen we zelf de reis er naar toe en de kosten die komen kijken bij het leven aan boord. Mocht je mij hierbij financieel willen ondersteunen, dan kan dat door te klikken op de knop ‘Steun deze bemanning’ op deze pagina. Ook kun je handmatig een gift overmaken met onderstaande gegevens. Denk hierbij aan de code #6249 + Boukje de Vries, dit is belangrijk om te vermelden in de omschrijving (alleen bij vermelding hiervan komt de bijdrage bij mij terecht). Mercy Ships heeft een ANBI status.

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v: #6249 + Boukje de Vries

Wil je een kaartje sturen? Dat kan! Stuur het naar het onderstaande adres:

Global Mercy
Boukje de Vries
PER CREWMAIL
p/a Mercy Ships Holland
Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

Alvast bedankt voor jullie meeleven en support! Ik kijk uit naar een paar hele mooie maanden op de Gobal Mercy, tot in december!

Ja, ik steun Boukje de Vries

Blijf op de hoogte van Boukje de Vries

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Week 3: Het ziekenhuis is open!

Het is alweer dag 17 aan boord van een ziekenhuisschip! Eindelijk voel ik me weer echt verpleegkundige, heb ik mijn eerste zelfstandige diensten gehad én kan ik jullie wat meer vertellen over het werk waarvoor ik helemaal naar Sierra Leone ben gevolgen! Door de week aan voorbereiding en lessen over de verschillende ziektebeelden waren alle…

Week 2:Sierra Leone

Aw di bodi? di bodi fine! Dit is een van de eerste zinnen die ik in het Krio, de meest voorkomende lokale taal hier, heb geleerd. Sierra Leone is een britse kolonie geweest en de taal lijkt dan ook erg op het engels. Aw di bodi? betekend letterlijk: How is your body? Dit is de…

De eerste vier dagen

Drie Nederlanders, een Francaise, een Zwitser en een schot stonden na een lange vlucht elk om zich geen heen te kijken.. het klinkt als het begin van een mop maar het was zondag de realiteit. Zondag ochtend vroeg heeft Kay Anika en mij op Brussel airport afgezet en na een dikke knuffel was het dan…