Evita van den Berg

Functie aan boord: Dining Room

Hoi, wat ontzettend leuk dat je mijn verhaal wilt lezen!

Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Evita van den Berg en ik kom uit het mooie Friesland! Ik ben twintig jaar en heb net mijn MBO-studie, tot verpleegkundige, afgerond!

Vorig jaar zomer zat ik erover na te denken wat ik na het behalen van mijn examens wilde gaan doen. Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik een tussenjaar wilde nemen en wilde gaan reizen; ik wilde de wereld gaan ontdekken! Ook mijn zusje (Mirte) besloot een tussenjaar te nemen en leek het ons erg leuk om samen op reis te gaan.

Maar hoe zijn we dan bij Mercy Ships gekomen?

Van kinds af aan heb ik al een passie om naar Afrika toe te gaan en om de Afrikaanse bevolking te helpen. In 2019 ging ik voor het eerst naar Afrika, met een projectgroep van de kerk. Ik ben toen naar Ghana geweest en dit spaakte absoluut naar meer! Daarnaast volg ik Mercy Ships al voor een langere tijd. Ik kan mij niet zo goed herinneren hoe ik deze organisatie heb leren kennen, maar ik weet wel dat er toen gelijk een nieuwe droom is ontstaan!

Met dat in mijn achterhoofd, gingen Mirte en ik kijken naar een locatie voor ons tussenjaar. Dit kwam steeds maar niet van de grond, tot ik in een preek werd geraakt door de woorden die de predikant sprak. De preek ging over dat we Gods licht moeten laten branden in de wereld en ons moeten inzetten voor onze medemens. De uiteindelijke boodschap was dat we dit moesten gaan doen op een manier die bij ons past, die dicht bij onze passie ligt. Ondanks dat dit soms betekend dat we uit onze comfortzone moeten komen. Hier over nadenkend, schoot Mercy Ships mij te binnen. Mirte en ik hadden steeds wel gezegd dat we iets wilde betekenen voor de wereld en opeens leek alles op zijn plek te vallen. Toen ik aan Mirte voorstelde om ons op te geven voor Mercy Ships, waren we beide gelijk erg enthousiast! Vanaf toen ging alles best wel snel. We zijn samen naar Rotterdam gegaan om de Global Mercy te bezoek, waardoor we het echt zeker wisten; dit willen wij doen in ons tussenjaar!

Ik mag van 1 september tot 4 december dienen op de Global Mercy op Tenerife! Ik ben erg dankbaar dat God ons dit avontuur heeft aangeboden en dat we ons tussenjaar aan hem mogen weiden! Zouden jullie bidden om ons heen willen staan?

Ik mag aan het werk in de Dinning Room! Ik kijk erg uit naar de ervaring die ik op ga doen en alle mensen die ik mag gaan ontmoeten!

Mocht je ook een bijdrage willen leveren aan deze prachtige organisatie, of aan mij persoonlijk, dan kan dat! Hierboven bevind zich een doneerknop, waar je een donatie kunt overmaken! Door deze donatie maak je het medemogelijk om medische zorg te kunnen bieden in Afrika of sponsor je mijn reis op Global Mercy!

Mocht je het leuk vinden om Mirte en mij te volgen, dan kan dat op Instagram; evita_mirte_at_your_service.

Ja, ik steun Evita van den Berg

Blogs

Sponsoracties