Bernard en Janetta van den Bosch

Functie aan boord: Managing Director en Assistant Chaplain

Mercy Ships Holland

Liefde op ‘t eerste gezicht

Het was 2014 toen wij de Africa Mercy voor het eerst ontmoetten in Madagascar. Bij het ervaren van de liefde van Jezus door de missie en de vrijwilligers heen werden wij op slag verliefd: ‘Hier zouden wij ook wel bij willen horen’. In die tijd woonden we als gezin in Madagascar. We werkten daar voor de MAF en werkten samen met Mercy Ships. Hierdoor kwamen we veel in contact met Mercy Ships, maar ook met de vele bemanningsleden die we in onze Malagassische kerk tegenkwamen en bij ons thuis uitnodigden. Wij werden ook uitgenodigd om het schip in de haven van Tamatave te komen bezoeken. Door deze ervaring groeide onze liefde en dit leidde er toe dat we samen als gezin in 2017 in Kameroen aan boord zijn gestapt. Intussen zijn we een aantal jaar verder en zijn we nog steeds aan boord.

Bernard begon als HR Director, waarna hij Programs Officer werd. Als Programs Officer was hij verantwoordelijk voor alles wat we doen in het land waar we werken, van het ziekenhuis tot de medische trainingen, het tandheelkundige programma, enzovoort.

In de zomer van 2020 werd Bernard de Managing Director van de Africa Mercy. Daarmee is hij eindverantwoordelijk voor alle activiteiten op en van het schip.

Janetta begon als Social Activity Coordinator en is doorgestroomd naar de afdeling Member Care. Eerst als Transition Facilitator waarbij ze zorgde dat alle crew goed kon starten en goed naar huis vertrokken. Nu is zij Assistant Chaplain, waarbij ze samen met het team Chaplaincy zorgt voor de geestelijke-, sociale- en emotionele gezondheid van de crew.

Wij hebben drie jongens; Hugo, Micha en Abel. Hun thuis is het schip, waar ze ook school volgen. Hugo studeert nu in Nederland. Micha verwacht mei 2021 zijn diploma te krijgen en zal dan Hugo volgen. Abel volgt grade 8/9 en zal nog even met ons aan boord zijn. Het is een mooie ervaring om in community te leven.

Onze liefde voor Mercy Ships is gegroeid en verdiept. We zijn hier op onze plek waar God ons heeft geroepen. Na 15 jaar in het buitenland voelen we ons rijk door alle ervaringen. We zijn gezegend om deel te mogen nemen aan Gods Koninkrijk op aarde.

Ja, ik steun Bernard en Janetta van den Bosch

Blijf op de hoogte van Bernard en Janetta van den Bosch

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties