Hennie van Ooijen en Ad Alberts

Functie aan boord: IC-Verpleegkundige (Hennie) en Kok (Ad)

Mijn naam is Hennie van Ooijen en ik werk als IC-verpleegkundige in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. We zijn blij dat we weer mogen dienen aan boord van de Africa Mercy. Mijn man Ad en ik zijn nu twee keer aan boord geweest, in Benin en in Senegal. Ad gaat werken in de galley, de keuken en heeft een drukke baan om alle maaltijden te bereiden. Hij vindt het werken met de lokale mensen vooral heel erg leuk. In zijn vrije tijd loopt hij hard op het dock als er ruimte is en werkt soms mee aan de crowd control bij de tandarts.

Mijn werk is op D-ward, dat is de chirurgische afdeling waar patiënten met aangezicht tumoren worden behandeld. Dat is echt levensreddend en levensveranderend. Zo kregen we een man binnen met een enorme tumor in zijn keel en hij kreeg bijna geen lucht meer. In de nacht voor de operatie zagen we de zuurstof in zijn bloed flink dalen, best heftig. En dan na de operatie die gelukkig meeviel, was hij een ander mens. Je kunt begrijpen dat niet veel later hij langzaam gestikt zou zijn. Prachtige man en het geeft veel dankbaarheid dat ik hier een klein onderdeel in mag zijn.

En nu naar Madagaskar, hoe mooi is dat. In 2015 zijn we er geweest met een groep van de kerk en mochten de verpleegkundigen uit de groep meekijken met de screening voor Mercy Ships. Dat heeft veel indruk op me gemaakt dat er zoveel mensen hulp zoeken via het schip. En ook hoe moeilijk het is om mensen af te wijzen omdat de aandoening niet te behandelen is aan boord.

Twee maanden aan boord van het schip zorgt ervoor dat je terug in Nederland anders kijkt naar de zorg en in het begin mis je het gezamenlijk bidden voor de verpleegkundigen en patiënten. Dat is mooi aan Mercy Ships, bidden en professionele zorg bieden.

Ik kijk ook uit naar de gezelligheid aan boord, leuke mensen ontmoeten en genieten van het lekkere eten aan boord, bereid door mijn man.

Ja, ik steun Hennie van Ooijen en Ad Alberts

Blogs

Sponsoracties