Inge Wiersma

Functie aan boord: Hoofd Receptioniste

Hoe het begon | Dat is toch helemaal niet mijn droom?

Voorjaar 2022, een fijne kamer midden in de stad, nieuwe studie plannen en helemaal gesetteld in Groningen. Super tevreden met mijn stadse leventje en absoluut geen plannen om daar verandering in aan te brengen. Dat dingen snel kunnen veranderen heb ik aan de levende lijve onder vonden.

Medio mei belde mijn huurbaas met de mededeling dat hij mijn huis ging verkopen. In dezelfde week kreeg ik een mailtje dat mijn nieuwe studie niet door zou gaan in Groningen. Of ik eventueel naar Nijmegen wilde…. Nou nee, liever niet. En zo gingen mijn plannen voor de komende 4 jaar in (Heilige) rook op.

Terwijl ik online op huizenjacht was, kwam ik een vacature van Mercy Ships tegen. Nieuwsgierig Aagje wilde wel even een kijkje nemen. Dus klikte ik erop en begon te lezen. Dat duurde heel eventjes en toen heb ik de vacature snel weer weg geklikt. Want naar Afrika, leven van giften, alles wat ik had opgebouwd achterlaten, dat klonk wel erg spannend allemaal.

Toch liet het me niet helemaal los. Het idee kietelde constant aan de binnenkant van mijn achterhoofd. Als ik het roer wilde omgooien was nu het moment. Geen partner, geen huis, geen studieplannen, een baan die prima op te zeggen was. Toch was ik niet helemaal overtuigd. Dit was nooit mijn droom geweest toch? Voor zover ik mij er van bewust was had ik hier nooit over nagedacht. Of was God wellicht iets nieuws aan het planten in mij hart… Nou als dit de bedoeling was, dan moest Hij het maar weer op mijn pad brengen.  

Een weekje later raak ik op werk in gesprek met een collega. Ik vertel het één en ander over mijn huizenjacht. In de loop van het gesprek zegt deze collega: Ik heb altijd al gedacht dat jij ooit nog eens naar Afrika zou gaan om vrijwilligerswerk te doen, of op zo’n boot of zo…

JUIST. Oké God!

Bij thuiskomst heb ik de desbetreffende vacature weer opgesnord. En zo is het balletje gaan rollen. Op 16 december ga ik voor twee jaar aan boord van het grootste ziekenhuisschip ter wereld als Hoofd Receptioniste. We varen naar de armste gebieden van de wereld om mensen in nood gratis te voorzien van operaties en zorg. Ik kijk er ontzettend naar uit om iedereen die de loopplank opkomt met de liefde en warmte van Jezus te verwelkomen! 

Wil je mijn belevenissen volgen? Dat kan via youtube & Instragram. Klik daarvoor op deze link: https://linktr.ee/ingeltsje

Mijn werk bij Mercy Ships ondersteunen

Van dokter tot schoonmaker, aan boord moet elke vrijwilliger zijn eigen levensonderhoud/salaris meebrengen. Hierdoor zorgen we dat de rechtstreekse giften aan Mercy Ships ten behoeven van de patiënten en het ziekenhuis komen. Dat is super tof! Je kunt dus rechtstreeks aan Mercy Ships schenken of heel specifiek je gift toewijzen aan mij persoonlijk. Je maakt hiermee mijn levensonderhoud aan boord mogelijk. Op beide manier ondersteun je het werk van Mercyships. De keuze is aan jou!

Aan Inge’s levensonderhoud bijdragen: 

Via de knop ‘Steun deze bemanning’ op deze pagina, of:

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v:  5981 Inge Wiersma  (Let op, deze code is belangrijk)

Rechtstreeks aan Mercyships schenken

Via de knop ‘Doe een gift’ in het menu van deze website, of:

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v: Gift

Ja, ik steun Inge Wiersma

Blijf op de hoogte van Inge Wiersma

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties