Jan Egbert en Sijgje Dijkstra

Functie aan boord: Elektricien en HR

Ooit, heel lang geleden, zat er een man op de bank en keek tv. Hij zapte wat door, totdat zijn oog ergens aan bleef haken. Hij stopte met zappen, keek nog eens goed en bleef kijken. Een al wat oudere documentaire over het werk van Mercy Ships, meer was er niet nodig om het Mercy Ships vuurtje aan te steken in het hart van Jan Egbert. Dat is al heel wat jaren terug, het vuurtje heeft best lang moeten branden voor we er iets mee gingen doen. Inmiddels zijn we op 15 september voor de vijfde keer ingescheept aan boord, weer voor 3 maanden.

Waarom we steeds terugkomen? Zomaar een paar redenen. Het is mooi om God van zo dichtbij aan het werk te zien, we zien de patiënten aankomen als we ‘s ochtends aan het ontbijt zitten en we zien ze later weer vertrekken, geheeld in hun lichaam en vaak ook in hun ziel, door de liefde die ze ervaren aan boord. Het is een bijzondere kans om ons geloof in een dienende God handen en voeten te geven. Het is prachtig om te een voorproefje te krijgen van het koninkrijk van God, de wereld zoals God die bedoeld heeft, waar God merkbaar aanwezig is en die vol is met mensen die in liefde met elkaar omgaan, en om daar onze bijdrage aan te kunnen leveren. Door het werk wat we doen, maar ook door er gewoon te zijn en mee te doen in deze crazy community. We gaan om te dienen en anderen te helpen, en tegelijk krijgen we er zelf zoveel voor terug.

Wat we doen aan boord? Jan Egbert is elektricien, houdt het licht brandend en alle elektrische apparatuur draaiend. Sijgje werkt op de afdeling HR en zorgt dat de komende en gaande vrijwilligers goed in alle systemen terecht komen, zodat hun teamleider weet wanneer ze komen en gaan, er een auto met chauffeur voor ze klaarstaat bij aankomst in het nieuwe land, en ook – niet onbelangrijk – dat er een bed opgemaakt is voor ze. Genoeg te doen voor ons allebei. We zien uit naar wat de komende maanden ons gaan brengen. En voor degenen die dit lezen en twijfelen: ga het gewoon eens proberen.

Wat God kan doen, gewoon met een uurtje tv kijken 🙂

Hartelijke groet uit Freetown,
Jan Egbert en Sijgje Dijkstra

Ja, ik steun Jan Egbert en Sijgje Dijkstra

Blogs

Sponsoracties