Karin de Haan

Functie aan boord: Fysiotherapeute

Wat fijn dat je geïnteresseerd bent om mij een poosje te volgen op mijn avontuur met Mercy Ships. Ik heb al een tijd het verlangen om als fysiotherapeut een periode op een schip van Mercy Ships te kunnen werken. In 2020 leek het zover, maar het coronavirus gooide roet in het eten.

In die tijd ontstond het plan om me nuttig te maken voor Mercy Ships met online lesgeven. Samen met Mercy Ships en een aantal fysiotherapeuten uit diverse landen hebben we een online cursus geschreven voor verpleegkundigen over het mobiliseren (in beweging krijgen) van patiënten na operatie.

In september 2021 konden we de cursus geven aan een 18-tal verpleegkundigen in Afrikaanse landen. Dit werd zo goed ontvangen dan we de cursus in 2022 nog tweemaal hebben mogen geven. Het is zo bijzonder om heel persoonlijk contact te hebben met verpleegkundigen uit andere culturen en te ontdekken dat we ook heel veel gemeen hebben. We leren veel van elkaar en wat is het mooi om voor elkaar te kunnen bidden en te merken dat het geloof in Jezus ons vaak samenbindt.

En nu ben ik, samen met Marjolein, gevraagd om voor 8 weken aan boord van de Global Mercy in Senegal te komen werken. Marjolein is één van de fysiotherapeuten die ook bij de cursus is betrokken. Op 19 maart vliegen we naar Dakar. Door de verhalen van andere fysio’s die al vaker aan boord geweest zijn en door alle voorlichting die we gekregen hebben, heb ik me een voorstelling gemaakt van het leven en werken aan boord. Ik ben heel benieuwd of dat overeenkomt met de werkelijkheid. Jullie gaan het lezen in de stukjes die ik op deze pagina hoop te zetten. Ik kijk ernaar uit om te gaan. Want wat is er mooier dan dat ik op deze manier een beetje kan bijdragen aan een eerlijker verdeling in de wereld en zelf rijker terug mag komen door alle ontmoetingen met mensen daar.

Groetjes,
Karin

P.S. Voor deze reis heb ik geen financiële ondersteuning nodig. Maar als jullie een gift willen overmaken, dan kan dat op onderstaande bankrekening. Met deze giften zal ik Mercy Ships ondersteunen.

IBAN: NL75ABNA0411467778

t.n.v.: Mercy Ships Holland

o.v.v: # 6077  Karin de Haan

Ja, ik steun Karin de Haan

Blijf op de hoogte van Karin de Haan

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties