Levina Riezebos

Functie aan boord: Medewerker eetzaal

Hoi, wat leuk dat je de tijd neemt om even op mijn pagina rond te snuffelen! Ik ben Levina en vanaf 30 januari mag ik aan boord van de Global Mercy. Als je dit een jaar geleden tegen mij had verteld, zou ik je verbaasd aankijken! Ongeveer een jaar terug zat ik namelijk zenuwachtig op mijn examenstoel met een pen antwoorden op mijn examen in te vullen. Hoe is het zover gekomen?

Vorig jaar wist ik in ieder geval zeker dat ik een tussenjaar zou nemen. Hoe ik dit jaar zou invullen was me deels nog een raadsel. Er zaten al wel wat plannen in mijn achterhoofd: werken in een leuk restaurantje, een studie uitkiezen, en misschien nog reizen naar het buitenland. Maar vooral dat laatste was eerder een idee dan een echt plan. Hoe meer ik na ging denken over de invulling van mijn tussenjaar, hoe meer het me opviel dat al deze plannen vooral gericht waren op mijn eigen geluk. En niet op dat van de mensen om mij heen. Jezus leert ons juist dat we ook voor onze naaste mogen zorgen, dat dat op de eerste plaats hoort te staan. Waarom zou ik dit jaar niet gebruiken om voor anderen klaar te staan? Van Mercy Ships had ik al een paar keer gehoord: tijdens de doopdienst van een vriendin werd er voor Mercy Ships gecollecteerd, en uit onze kerk heeft iemand op de Africa Mercy geholpen. Toen ik erachter kwam dat ik niet per se medische ervaring hoef te hebben om vrijwilliger te kunnen worden was het duidelijk: ik wilde in de eetzaal helpen!

‘’The lord is gracious and compassionate, slow to anger and rich in love.’’

Gedurende mijn tijd aan boord ga ik veel moois meemaken. Af en toe hoop ik een stukje te schrijven, dan zie je vanzelf iets langskomen!

Levina

PS: Wil jij graag meehelpen? Rechts bovenin zie je een oranje knop.

Ja, ik steun Levina Riezebos

Blijf op de hoogte van Levina Riezebos

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties