Lydia van der Star

Functie aan boord: Oogheelkundige

Lieve bezoeker,

Allereerst veel dank voor het bezoeken en de interesse voor de Mercy Ships bemanningspagina NL.

Iets over mij:

Mijn naam is Lydia van der Star, opgegroeid in de mooie multiculturele havenstad Rotterdam. Je zult mij het meest zien opbloeien wanneer ik mag dansen, mensen van verschillende culturen mag ontmoeten en daarnaast geniet ik enorm van de natuur. Wat echter prevaleert is een diep verlangen om mensen te helpen, vooral degenen waar zorg of hulpverlening allesbehalve vanzelfsprekend is. Met grote dankbaarheid mag ik dan ook de komende maanden mei-juni ’23 als Optometrist en oogheelkundig Operatieassistent oogzorg gaan leveren aan de mensen in Senegal en Gambia.

Iets over mijn werk achtergrond:

Vanaf mijn 16e deed ik mijn ervaring op in de oog zorg. Hoe klein het oog ook mag lijken, er ging een hele wereld voor mij open, betreft de complexiteit die schuilgaat achter het mechanisme van onze ogen. Uiteindelijk zocht ik mijn verdieping binnen de klinische Optometrie. Tijdens mijn studie ben ik betrokken geweest bij verschillende internationale oogzorgprojecten. Na mijn afstuderen heb ik ervaring opgedaan binnen de klinische Optometrie, algemene Oogheelkunde, Refractie & Cataract Chirurgie. In 2019 heb ik mijn intensieve training oogheelkundige operatievaardigheden aan het VUmc Amsterdam succesvol mogen afronden. Momenteel ben ik werkzaam als Optometrist, oogheelkundig Operatieassistent en Klinisch Onderzoeker in het Netherlands Institute for Innovative Ocular Surgery (NIIOS). Mijn huidige onderzoeken richten zich op het ontwikkelen van minimaal invasieve behandeltechnieken voor gevorderde hoornvliesaandoeningen.

Waarom Mercy Ships:

Het is hartverscheurend om te ontdekken dat maar een klein percentage van de wereldbevolking toegang heeft tot basis (oog)zorg, evenmin complexe zorg. Om mensen te mogen helpen d.m.v. het uitvoeren van mijn professie is een droom die uitkomt en een verlangen die beantwoord wordt. Hoewel ik persoonlijk maar een kleine bijdrage kan leveren in het grotere geheel, maakt Mercy Ships het absolute verschil en geloof ik dat de impact groot zal zijn. Daarnaast werkt Mercy Ships aan continuïteit van de zorg, zo werken ze samen met de lokale bevolking en leiden ze lokale medisch specialisten op.

Wilt u/jij meehelpen?

Gods zegen, wijsheid en leiding is van levensbelang. Daarom wil ik u/jou vragen mee te bidden, voor de organisatie Mercy Ships en de patiënten. Uw/jouw gebed is echt van onschatbare waarde!

Mijn functie is geheel vrijwillig, mocht u/jij mij financieel willen steunen kan dit via onderstaande vermelding.

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v: #6110 + Lydia van der Star
Mercy Ships Holland is een ANBI, dus de giften zijn belasting aftrekbaar.

Mocht u/je mijn ervaringen tijdens mijn dienst willen volgen kan dit via Polarsteps.

Ja, ik steun Lydia van der Star

Blijf op de hoogte van Lydia van der Star

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties