Marijke en Harmen Westerduin

Functie aan boord: Tandarts en ondernemer

Het was een jaar of 20 geleden dat Marijke een bezoek bracht aan een schip in Rotterdam. Daar raakte ze diep onder de indruk van het hoopgevende werk van Mercy Ships. Het is altijd een droom en verlangen van ons beiden geweest om een verschil te maken in de levens van mensen die dat hard nodig hebben. 

In 2010 besloten we om mee te gaan met Mercy Ships om deze droom handen en voeten te geven. We hebben destijds zeven maanden met heel veel plezier en enthousiasme gewerkt in Togo. Het was mooi om direct betrokken te zijn bij de levens veranderende impact die de vrijwilligers van Mercy Ships konden maken. We waren bijvoorbeeld bij een viering waar meer dan 200 mensen die blind waren, vierden dat ze weer konden zien. Wat een feest was dat! Deze ervaringen hebben ons nooit meer losgelaten. 

En nu, 11 jaar later, mogen we weer voor een periode, nu van minimaal 2 jaar, aan boord gaan wonen en werken. We genieten ervan om dat samen met onze kinderen te kunnen doen en zo samen avonturen te beleven in een internationale omgeving. We vinden het heel gaaf dat Mercy Ships zich is blijven ontwikkelen en dat er nu naast de directe hulp, steeds meer focus is op het geven van onderwijs en het verbeteren van de gezondheidszorg in landen die dat nodig hebben. 

Samen op missie! 

De missie van Ruben is: spelen met de kinderen die geopereerd zijn en hen blij maken. Naomi wil ervoor zorgen dat het gezellig blijft op het schip. Marijke is tandarts en gaat daar de tandheelkundige kliniek aansturen. Daarnaast hoopt ze tandartsen te trainen om de medische capaciteit te vergroten. Lees hierover meer in deze link. Harmen is ondernemer en heeft een wat vrijere rol: projectmatig werk op MercyShips en op het land, zorg voor de kids, het stimuleren van lokaal ondernemerschap, etc. 

We hebben geen blog of andere pagina waar je ons kunt volgen, maar wel een stichting: www.stichtingimprove.nl als je ons een mailtje stuurt kunnen we je natuurlijk ook onze halfjaarlijkse nieuwsbrief sturen. Stuur dat naar: Harmen.Westerduin@mercyships.org

Je kunt ons ook post sturen per:  

Fam. Westerduin
Lead Dentist Africa Mercy
PER CREWMAIL  (of PER CONTAINER bij pakketjes)
p/a Mercy Ships Holland
Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

Mercy Ships is een prachtige organisatie die, net als Jezus 2000 jaar geleden, hoop en genezing aan de allerarmsten praktisch handen en voeten geeft. We vinden het een eer om hier een tijdje onderdeel van te mogen zijn.

Ja, ik steun Marijke en Harmen Westerduin

Blijf op de hoogte van Marijke en Harmen Westerduin

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties