Merel Elize Piet

Functie aan boord: Galley Staff

Heyhoi! Wat leuk dat je aan het rondneuzen bent op de website van Mercy Ships! Zo is mijn avontuur ook begonnen 🙂

Mijn naam is Merel Elize Piet. Al 21 jaar mag ik op deze aarde rondhuppelen. Ik kom uit het mooiste dorp van Nederland, Aalsmeer. In het dagelijks leven ben ik grafisch vormgever, maar de aankomende maanden ben ik te vinden als vrijwilliger in de galley van de Global Mercy.

Rond de zomer van 2021 leerde ik Mercy Ships kennen, toen ik samen met een vriendin aan het zoeken was naar een goed doel dat wij wilden steunen met onze sponsor SUP-tocht (die we overigens nog niet hebben gedaan). De missie van Mercy Ships raakte me, de verhalen van de crew en patiënten en het bekijken van de video’s. Ik was aan het werk als fulltime vormgever en had eigenlijk niet echt de ambitie om te reizen. Tot ik merkte dat ik er steeds vaker aan begon te denken, nog meer video’s keek en stiekem enthousiast begon te worden. Zelfs van het idee dat ik alleen zou gaan reizen!

In december heb ik mij aangemeld als vrijwilliger. Er was nog geen concreet plan of planning toen ik in februari ervaarde dat God sprak over stappen zetten en uitstappen in geloof. Natuurlijk niet de meest logische en makkelijke stap om ontslag te nemen zonder te weten wat je precies gaat doen. Maar ik kon er niet omheen, dus nam ik ontslag. Een aantal dagen na mijn laatste werkdag begon het balletje heel snel te rollen. De planning werd bekend, de laatste documenten kon ik aanleveren. Per 12 april stap ik aan boord van de Global Mercy.

De aankomende tijd zal een tijd zijn waarin ik ongetwijfeld veel plezier ga maken. Veel mag leren maar het belangrijkste hopelijk meer en meer van Hem mag gaan zien en ervaren.

Ik weet nog niet precies hoe ik dit avontuur ga bijhouden, maar je zal ongetwijfeld het een en ander langs zien komen op mijn instagram-pagina.

Aan het volgende stukje moet ik nog een beetje wennen. Wil je mij steunen? Dat kan. De tijd die ik aan boord ben hoef ik geen crew fees te betalen, maar zal ik wel een stukje kosten maken (voor de meest uiteenlopende dingen. Denk aan thee, tandpasta , verzekeringen en reiskosten) Je vindt op deze pagina een oranje knop, via deze weg zou je mij kunnen steunen. Je kunt je gift ook overmaken, als je hier #5740 Merel Elize Piet bij zet, komt je gift automatisch bij mij terecht.

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v: #5740 Merel Elize Piet

Groetjes,

Merel

Ja, ik steun Merel Elize Piet

Blogs

Sponsoracties

Mogen we cookies gebruiken?

Lees meer in onze privacyverklaring of pas uw voorkeuren aan.

Privacyverklaring | Sluiten