Merel Kort

Functie aan boord: Sales Staff

Hoihoi! Ik ben Merel, 21 jaar en heb net mijn bachelor Geneeskunde afgerond in Groningen. 

Omdat ik tussen mijn bachelor en mijn master in zit, en dus geen verplichtingen heb, zag ik nu dè uitgelezen kans om te beginnen aan het Mercy Ships avontuur.

In juni vertrek ik naar het prachtige, maar arme Madagaskar. Tot en met oktober mag ik daar als vrijwilliger werken aan boord van de Africa Mercy. Mensen zonder toegang of financiële mogelijkheden tot zorg krijgen hier een levens veranderende operatie, waardoor zij weer een kans krijgen om mee te doen in de maatschappij.

Mijn moeder vertelde me dat ik als klein meisje van 5 al riep dat ik naar Afrika wilde. Een dappere uitspraak van zo’n kleine ukkepuk, maar standvastig bleef ik wel. 

Op mijn 10e hoorde ik van vrienden van mijn ouders (Harmen en Andrea Valk) over hun bijzondere werk op dit schip. Klein als ik was wou ik toch mijn steentje bijdragen en startte ik een inzamelingsactie op waarbij we met de hele basisschool geld inzamelden om Mercy Ships financieel te steunen. 

Door de jaren heen volgde ik Mercy Ships wel een beetje via instagram en nieuwsbrieven, maar het vuurtje werd weer helemaal aangewakkerd toen een ander stel vrienden, Erik-Jan en Rhodé, met hun kinderen naar de Global Mercy vertrokken. 

Nu, 16 jaar nadat ik als klein meisje riep dat ik naar Afrika wilde, krijg ik de bijzondere kans om dat waar te maken!

Ik ben benieuwd naar wat het me gaat brengen, maar bovenal zie ik er ontzettend naar uit om een steentje bij te mogen dragen aan deze mooie organisatie.

Graag neem ik je mee in dit avontuur via mijn nieuwsbrief :).

Wil jij ook een steentje bijdragen aan dit prachtige doel? Klik dan op de oranje knop ‘Steun deze bemanning’!

Ja, ik steun Merel Kort

Blijf op de hoogte van Merel Kort

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties