Mirte van den Berg

Functie aan boord: Galley Staff

Hey, wat leuk dat je op deze bemanningspagina terecht bent gekomen.

Ik ben Mirte van den Berg en ik ben 18 jaar oud. Op 1 september hoop ik samen met mijn zus, Evita, te vertrekken naar Tenerife. Samen gaan wij aan boord van de Global Mercy voor drie maanden.

Als iemand mij zou vragen wat een slechte eigenschap van mij is dan zou ik zeggen dat ik erg besluiteloos ben. Ik ben heel slecht in het maken van keuzes, iets wat anderen soms ook wel irriteert. Maar niet alleen anderen vinden dit vervelend, zelf heb ik er natuurlijk ook last van. Dit is 1 van de redenen dat ik na 14 jaar school nog steeds geen flauw idee heb wat ik wil doen met mijn leven. Naast dat ik geen flauw idee had wat ik zou moeten studeren, ben ik eerlijk gezegd ook even klaar met school. Uiteindelijk heb ik toch een beslissing kunnen maken en dat is de beslissing om een tussenjaar te nemen.

Maar toen kwam er nog een moeilijke keuze, wat ga ik doen om dit jaar te vullen? Of nog beter, wat gaan wíj doen aangezien Evita ook had besloten om een tussenjaar te nemen. We hebben gedacht aan dingen als backpacken door de VS, au pair worden in Spanje en schildpadden redden op Hawaii. Uiteindelijk besloten we dat we graag iets van vrijwilligerswerk zouden willen doen.

Toen liepen we tegen een nieuwe keuze aan, waar gaan wij vrijwilligerswerk doen? Dit was ook weer een pittige keuze. Wie wil nou geen schildpadden redden op Hawaii of op een safaripark werken in Zuid-Afrika. Maar, toen herinnerden wij ons een ontzettend leuke open dag in 2019 waar wij waren geweest. Dit was de open dag van Mercy Ships Holland in Rotterdam. Die avond waren wij daar omdat Evita geïnteresseerd was in Mercy Ships. We besloten er een familie-uitje van te maken en gingen met z’n vijven op pad naar Rotterdam. Ik kan me nog goed herinneren dat ik aan het eind van de avond dacht: Dit zul je mij nooit zien doen. De missie van Mercy Ships vond ik heel gaaf en ik kreeg een geweldige indruk van alles, maar toen intimideerde dit me nog heel erg.

Nadat de open dag van Mercy Ships weer vers in ons geheugen lag, begonnen Evita en ik ons te verdiepen in Mercy Ships. Tot onze grote verrassing bleek dat de Global Mercy naar Nederland kwam. Hier moesten wij naartoe!

Er ging een hele wereld voor ons open. We werden zó hartelijk ontvangen en iedereen was zó gepassioneerd over Mercy Ships en hun ervaringen dat ze ons helemaal verkocht hadden. We besloten om een online informatieavond te volgen en daarna te beslissen wat we zouden doen. Ook deze informatieavond maakte ons dolenthousiast. Zo enthousiast zelfs dat we die avond gelijk zijn gestart met de aanmeldprocedure!

Door dit hele proces heb ik mijzelf ontwikkeld in het maken van keuzes, ik hoop nog meer te leren tijdens mijn avontuur met Mercy Ships. Maar het grote doel van dit avontuur is om anderen te helpen en God te dienen.

Als je mij wilt helpen op dit geweldige avontuur dan kan dit op meerdere manieren. Ik zou het erg waarderen als je voor het werk van Mercy Ships, Evita en mij wilt bidden. Je kunt ook een bijdrage leveren aan het werk van Mercy Ships of aan mij persoonlijk. Met de oranje “steun deze bemanning” knop kun je een donatie aan mij geven.

Evita en ik hebben ook een Instagram account waar je onze ervaringen op kunt volgen dit account heet: @evita_mirte_at_your_service.

Together we bring hope and healing!

Ja, ik steun Mirte van den Berg

Blogs

Sponsoracties