Mirte van den Berg

Functie aan boord: Keukenmedewerker

Hoi, ik ben Mirte van den Berg, 19 jaar oud een heb er ontzettend veel zin in om voor de tweede keer onderdeel te worden van de bemanning van de Global Mercy. 

Even bij het begin: Net zoals veel jongeren van tegenwoordig heb ik geen flauw idee wat ik wil studeren waardoor ik in 2021 heb besloten om het jaar daarop een tussenjaar te nemen tegelijk met mijn oudere zus. Als invulling van ons tussenjaar wilden wij graag iets voor anderen betekenen we konden steeds maar niks bedenken totdat wij te horen kregen dat de Global Mercy naar Rotterdam zou komen.

Een aantal jaar geleden waren wij al met onze ouders bij een informatieavond van Mercy Ships Holland geweest om informatie te krijgen over Mercy Ships. Dit maakte ons erg enthousiast maar wij waren toen nog niet oud genoeg en in de loop van de jaren was het idee wat weggezakt.

Toen we dus hoorden dat de Global Mercy Rotterdam zou bezoeken, werden wij gelijk weer enthousiast over deze organisatie. We mochten tijdens ons bezoek nog veel meer leren over deze prachtige organisatie wat voor ons de knoop doorhakte om ons op te geven.

Het proces ging voor ons vrij snel en voordat we het wisten zaten we in het vliegtuig onderweg naar de Global Mercy. Mijn zus en ik mochten samen een kamer delen tijdens dit avontuur. In de periode dat wij op te schip zaten mochten wij zoveel geweldige, lieve en hartverwarmende mensen ontmoeten. Gelijk wanneer je aan boord komt word je met open armen ontvangen en ervaar je Gods liefde die door de mensen heen werkt. 

In de vier maanden dat wij op de Global Mercy waren, zat het schip in de “equipping to serve” fase. Dit betekent dat het schip helemaal klaar werd gemaakt voor haar allereerste volledige field service. Uiteindelijk zijn wij niet meegegaan naar Senegal maar online mochten wij meegenieten met het prachtige werk wat God door de Global Mercy heeft verricht.

Toen ik terug in Nederland was wou ik eigenlijk gelijk weer terug naar het schip. Ik kreeg stiekem zelfs heimwee naar de hechte en liefdevolle community. Vandaar dat ik me opnieuw heb opgegeven en ik kan eindelijk zeggen dat ik voor zes maanden mag meewerken in de galley van de Global Mercy! Ik kan niet wachten om nieuwe mensen te ontmoeten, vrienden terug te zien en te zien wat voor wonderbaarlijk werk God gaat verrichten in Sierra Leone. Dit allemaal was nooit mogelijk geweest zonder de liefde van God die door iedereen op het schip werkt. Of je nu in de operatiezaal staat of de boel rondom het schip schoonhoudt, iedereen draagt een steentje bij aan de verandering van honderden levens.

Zou u mij of de organisatie willen steunen dan kan dit op verschillende manieren. Ten eerste wil ik vragen om gebed voor alle mensen aan boord waaronder de artsen, verpleegkundigen en patiënten maar ook de matrozen, schoonmakers en de administratieve medewerkers. Ook kunt u financieel bijdragen door een donatie te doen aan de organisatie of aan mij persoonlijk. Als u mij persoonlijk wilt ondersteunen dan kan dat met de knop op deze pagina waarop staat ‘steun deze bemanning’ of door uw gift over te maken naar onderstaande bankrekening, vergeet dan niet om mijn naam en de code #5875 erbij te vermelden.

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v: #5875 Mirte van den Berg

Als het u leuk lijkt om mij te volgen dan kan dit via een instagrampagina waarop ik dingen zal plaatsen over mijn tijd aan boord: @Evita_Mirte_at_your_service.

Ja, ik steun Mirte van den Berg

Blijf op de hoogte van Mirte van den Berg

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties