Nelique Meeuse

Functie aan boord: Preoperatief screeningsverpleegkundige

Hoihoi, wat leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina!

Ik ben Nelique Meeuse, 26 zomers jong. Hier in Nederland werkte ik als gespecialiseerd verpleegkundige op de Acute Opname Afdeling in het ziekenhuis in Goes. Een erg dynamische baan met leuke collega’s! En toch bleef Afrika altijd trekken…

Het was ergens op de middelbare school toen ik voor het eerst van Mercy Ships hoorde, ik weet niet eens meer precies hoe en wanneer. Wat ik nog wel weet is dat ik vanaf toen de droom had om ooit in Afrika te gaan werken! Daarna ging ik een opleiding doen en werk zoeken en raakte die droom weer een beetje naar de achtergrond. Tot november 2019. Die maand was ik met een groepsvakantie in Israël, en de reisleider bleek bij Mercy Ships Holland op kantoor te werken. Zo kwam Mercy Ships weer op mijn pad, en mijn enthousiasme laaide weer op!

17 juni 2022 ben ik naar Dakar gevlogen, het plan was om 6 maanden aan boord te werken als verpleegkundige maar die periode is inmiddels voorbij en nog steeds is mijn werk en thuis aan boord. Wel ben ik begin december 2022 verhuisd van de AFM naar de GLM en heb ik in 2023 gewerkt als teamleider voor het specialisme General Surgery. In mei 2024 hoop ik te trouwen met een leuke Zeeuw die ik aan boord ontmoette, en samen zullen we eind mei terug verhuizen naar de Africa Mercy in Madagaskar. Ons werk hier is nog niet af en voor nu is dit onze plek. Voor hoe lang? God weet het! Wat is het bijzonder om een klein onderdeel van de prachtige missie te mogen zijn “Bringing hope and healing to the world’s forgotten poor”!

Wil je mij in dit werk steunen?

De medische zorg voor de patiënten is volledig gratis. Om dit mogelijk te maken betalen alle vrijwilligers aan boord een maandelijkse bijdrage, de crew fees. Ook de vaccinaties, verzekeringen, vliegtickets en evt. bijkomende kosten worden zelf betaald. Wil je Mercy Ships via mij hierin steunen? Dat kan op verschillende manieren:

  • Bid voor het werk van Mercy Ships, en voor mijn werk aan boord.
  • Om het werk aan boord te kunnen doen ben ik afhankelijk van giften. Wil je een bijdrage leveren? Dit kan via de oranje button rechts bovenin deze pagina (steun deze bemanning), alle beetjes helpen!

Je kunt ook zelf een gift overmaken met de volgende gegevens:
Let op: het is belangrijk om de o.v.v. (5719 Nelique Meeuse) goed in de omschrijving te zetten i.v.m. de juiste toewijzing van de gift.

IBAN: NL75 ABNA 0411 4677 78
T.n.v.: Mercy Ships Holland
O.v.v.: 5719 Nelique Meeuse

Mercy Ships is een ANBI, giften zijn dus aftrekbaar van de belasting!

Contact houden?

Wil je graag “mee varen” en op de hoogte blijven van het werk en alle ervaringen?

Dat kan via sociale media:

Instagram: @Neliqueaanboord Facebook: Nelique aan boord

Iets versturen per post? Erg leuk! Dat kan via:

Brief/kaart:

Nelique Meeuse
PER CREWMAIL
AFM
p/a Mercy Ships Holland
Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

Pakketje (duurt een paar weken):

Nelique Meeuse
PER CONTAINER
AFM
p/a Mercy Ships Holland
Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

Ja, ik steun Nelique Meeuse

Blijf op de hoogte van Nelique Meeuse

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties