Reimer en Nienke Weststrate

Functie aan boord: Eetzaalmedewerker en Laborant

Hi!

Wij zijn Reimer (30) en Nienke (25) Weststrate, zijn twee jaar getrouwd en wonen in Amsterdam. We zijn allebei opgegroeid in Zeeland, houden heel erg van varen, sporten, lekker eten, muziek maken en samenzijn met vrienden of familie. Reimer werkt bij een scheepsbouwer als accountmanager voor de regio West-Afrika en Nienke werkt in het hematologie laboratorium van een ziekenhuis. Samen voelen wij ons al lange tijd geroepen tot vrijwilligerswerk.

Vorig jaar hebben wij in Rotterdam een bezoek gebracht aan de Global Mercy tijdens een event. Wij voelden sindsdien allebei het verlangen om ook aan boord te gaan als vrijwilliger. Iets met een boot, Afrika en een ziekenhuis… Nu is het bijna zo ver! Vanaf oktober mogen wij samen gaan dienen op de Global Mercy. Zij ligt op dat moment in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. Dit land ligt aan de westkust van Afrika en heeft de grootste natuurlijke haven van Afrika. Het is één van de armste landen in de wereld: het staat op positie 181 van de 191 landen in de Human Development Index van de WHO.

Ben je benieuwd wat wij aan boord gaan doen?
🥼 Nienke wordt Medical Laboratory Technologist wat betekent dat zij bloedmonsters van patiënten zal analyseren in het laboratorium en bloed zal gaan afnemen. Hiervoor heeft ze haar huidige baan opgezegd.
🥘 Reimer zal in deze periode het Dining Room Staff Team versterken. Hij zal samen met zijn team de eetzaal van de bemanning klaar- en schoonmaken en 1700 maaltijden per dag serveren. Zolang het maar met eten te maken heeft, is Reimer het gelukkigst.
👩🏽‍❤️‍👨🏼 Wij kijken er heel erg naar uit om dit avontuur samen met God aan te gaan en om hoop en genezing te brengen aan zij die dit het hardst nodig hebben.

Om ervoor te zorgen dat alle donaties aan Mercy Ships direct ingezet kunnen worden voor de medische zorg aan de patiënten, bekostigen alle vrijwilligers zelf de reis, visa en vaccinaties etc. Wil jij deel uitmaken van ons avontuur en ons hierin financieel ondersteunen? Dan kan dat via de oranje knop “Steun deze bemanning” aan de rechterkant van deze pagina. Je doneert via Mercy Ships aan ons, dus je gift is fiscaal aftrekbaar. Alvast heel erg bedankt!

AHOY!
Reimer & Nienke

Ja, ik steun Reimer en Nienke Weststrate

Blogs

Sponsoracties