Roel de Jong

Functie aan boord: Dining Room Staff

Hey en welkom op mijn stukje van deze website 😊,

Leuk dat u/je de moeite hebt genomen om een mij en mijn verhaal met Mercy Ships beter te leren kennen. Omdat ik nu eenmaal niet twee dingen tegelijk kan vertellen begin ik maar bij mijzelf. Ik ben 26 jaar oud, kom uit Geldermalsen en heb een HBO opleiding Land- en Watermanagement achter de rug. Dingen die mij gelukkig maken zijn muziek, zingen en alle techniek die bij geluidsinstallaties en het inregelen komt kijken. Daarnaast is anderen gelukkig maken met het dienen en mijn kookkunsten (dat is wat ik hoop tenminste) iets wat ik graag doe.

Mijn verhaal met Mercy Ships begint in september 2020. Na mijn studie ging ik op zoek naar vrijwilligerswerk om zo iets voor Gods koninkrijk en de mensen om mij heen te kunnen betekenen. Na wat zoeken kwam ik bij Mercy Ships terecht en kwam ik in maart 2021 aan boord van de Africa Mercy. Na een periode van een halfjaar ben ik naar huis gegaan om in november 2021 voor drie maanden terug aan boord te gaan, maar nu van de Global Mercy. Na een periode van ongeveer anderhalf jaar thuis te zijn geweest kom ik nu weer terug aan boord van de Global Mercy (voor een half jaar). Deze keer is speciaal voor mij omdat ik eerder alleen in onderhoudsperiodes aan boord ben geweest en nu “eindelijk” tijdens een periode dat het schip functioneert als ziekenhuis.

De dinning room is de afdeling waar u/je mij kunt tegenkomen, aangezien ik daar werk. Samen met het team zorgen we ervoor dat het eten en drinken goed is uitgestald, er voldoende en schoon bestek is en u/je op een schone en gezellig plek kunt eten. Het is voor mij een van de fijnste plekken aan boord. Mensen ontmoeten, blij maken met eten en me dienstbaar op kunnen stellen is fantastisch.

Zou u/je mij willen helpen tijdens mijn reis? Dat kan en op de volgende manieren:

Allereerst door voor mij, de mensen op kantoor, de bemanning, en onze patiënten te bidden. Zonder God kunnen we niets en zijn we doelloos. Bid voor leiding, energie en wijsheid om in liefde, geduld en vol plezier te kunnen dienen.

Daarnaast kunt u/je mij ook financieel ondersteunen door het over te maken op:
IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v: #6051 + Roel de Jong

Of klik op de knop “Steun deze bemanning”

(Mercy Ships Holland is een ABNI, uw/jouw gift is dus aftrekbaar bij de belastingaangifte)
Voel(t) u/je zich alstublieft niet verplicht en geef niet als u/je het niet kunt missen, gebed is veel belangrijker!

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Klik op de knop “Blijf op de hoogte van Roel de Jong”

Ja, ik steun Roel de Jong

Blijf op de hoogte van Roel de Jong

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Flessenpost 2.0

Lieve lezers, familie, vrienden en iedereen die dit leest. Welkom in mijn blogpost die ik tot flessenpost heb gedoopt. Het is inmiddels weer anderhalve maand geleden dat ik over de loopplank aan boord van de Global Mercy stapte, dus hoog tijd voor een update. Nu is het zo dat de vele impressies het lastig was…