Details per beroepsgroep

Op deze pagina vind je een lijst van alle functies aan boord, maar dan met Nederlandse benamingen erbij. Om je een beter beeld te geven van wie we zoeken staat bij elke functie een beschrijving. Voor veel functies hebben we ook alternatieven aangegeven. De lijst staat op alfabetische volgorde (gebruik eventueel CONTROL + F om te zoeken op jouw professie).

Administratief medewerker gezondheidszorg – Medical Capacity Building Assistant

Afdeling: Medical Capacity Building

Mensen met minimaal 2 jaar ervaring als administratief medewerker in de gezondheidszorg en bij voorkeur eerdere ervaring bij Mercy Ships kunnen kijken naar deze functie. Hierbij wordt ook kennis van de medische terminologie gevraagd.

 

Anesthesiemedewerker – Anaesthetic Assistant

Afdeling: Operating Room

Anesthesie-medewerkers met minimaal 2 jaar werkervaring na het behalen van het diploma. Er geldt een minimum commitment van 2 weken.

Alternatieven:

Anesthesie-medewerkers met bij voorkeur eerdere ervaring bij Mercy Ships en tevens managementervaring kunnen kijken naar de functie van Project Coordinator Safe Surgery, of Project Facilitator Safe Surgery op de afdeling Medical Capacity Building.

 

Anesthesioloog – Anesthesia Provider

Afdeling: Operating Room

Anesthesiologen met minimaal 5 jaar werkervaring; bij voorkeur ook met spinaal anesthesie, pediatrische anesthesie, AFOI (Awake FiberOptic Intubations) en IC.

Alternatief:

Anesthesiologen met bij voorkeur eerdere ervaring bij Mercy Ships en managementervaring kunnen kijken naar de functie van Project Coordinator Safe Surgery op de afdeling Medical Capacity Building.

 

Apotheker – Pharmacist

Afdeling: Hospital

We hebben op dit moment geen vacatures voor apothekersassistenten; alleen voor apothekers.

 

Bachelor in Internatonal Public Health – Project Manager (Courses of Safe Surgery)

Afdeling: Medical Capacity Building

Mensen met een bachelor’s degree in International Public Health kunnen kijken naar de functies van Project Manager-Courses of Project Manager-Safe Surgery. Eerdere ervaring met Mercy Ships heeft hierbij de voorkeur.

 

Basisartsen

Helaas zijn er geen mogelijkheden voor basisartsen. Verdere specialisatie is nodig om in aanmerking te kunnen komen voor posities als Crew Physician of Hospital Physician.

 

Biomedisch Technicus – Biomedical Technician

Afdeling: Hospital

Minimaal 2 jaar werkervaring als Biomedisch Technicus

Alternatief:

Biomedisch Technici met ruime ervaring kunnen kijken naar de functie van Project Manager Biomed op de afdeling Medical Capacity Building.

 

Chirurg – Surgeon

Afdeling: Operating Room

Chirurgen die voor de eerste keer bij ons werken zullen eerst samenwerken met een alumni-chirurg. Een volgende keer is het wellicht mogelijk om als 1st surgeon te werken.

Gevraagde specialisaties zijn: algemeen chirurg, maxillofaciaal chirurg, oogarts, orthopedisch chirurg, kinder-neurochirurg, algemeen pediatrisch chirurg, plastisch chirurg, VVF-chirurg.

 

CSA-medewerker – Operating Room Sterile Processing Technician

Afdeling: Operating Room Sterilization

Minimaal 2 jaar werkervaring op een Centrale Sterilisatie Afdeling.

Er zijn 2 automatische desinfectiemachines (voor anesthesie en chirurgie), ultrasoon reinigers en 2 stoomautoclaven.

Soms wordt instrumentarium handmatig schoongemaakt, bijvoorbeeld van de oogheelkunde.

Het meeste instrumentarium is verpakt in een steriele container.

 

Doktersassistente – Crew Clinic Administrative Assistant

Afdeling: Hospital

Een aanmelding is mogelijk in de bovengenoemde functie, met een minimum commitment van 10 maanden. Hierbij minimaal 2 jaar werkervaring in een adminstratieve setting, bij voorkeur in de gezondheidszorg.

Alternatieven:

Aanmeldingen in deze functies zijn ook mogelijk:

  • O.R. Administrative Assistant (Administratief Medewerker Operatieafdeling) op de afdeling Operating Room.
  • Ward Administrative Assistant (Administratief Medewerker op de Verpleegafdeling) op de afdeling Ward.
  • Screening Administrative Assistant (Administratief Medewerker Screening) op de afdeling Screening.
  • Hospital Executive Assistant (Directie-Assistent Ziekenhuis) op de afdeling Hospital.
Fysiotherapeut – Physical Therapist

Afdeling: Rehab Team

Fysiotherapie bij Mercy Ships bestaat voornamelijk uit het werken met kinderen die een correctie-osteotomie hebben ondergaan, of kinderen die een plastisch chirurgische ingreep hebben gehad ter correctie van contracturen (na brandwonden). Er wordt een minimum van 2 jaar ervaring gevraagd.

Deze functie is ook zeker beschikbaar voor fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het werken met kinderen. Mercy Ships behandelt echter geen kinderen met neurologische of ontwikkelingsstoornissen.

Alternatieven:

Aanmelding voor Clubfoot Program Assistant is eventueel mogelijk: hier is sprake van het mentoren van lokale artsen in de Ponseti-methode. Kennis van assistentie in het gipsen en het verwijderen van gips is een voordeel. Deze functie valt onder de afdeling Medical Capacity Building.

Fysiotherapeuten die een Ponseti-opleiding hebben afgerond en voldoende ervaring hebben op dit gebied kunnen zich aanmelden voor deze functies: Clubfoot Program Manager of Clubfoot Program Physical Therapist. Deze functies vallen onder afdeling Medical Capacity Building.

Alumni-fysiotherapeuten met minimaal 5 jaar ervaring en organisatietalent kunnen kijken naar de functie van Rehabilitation Team Leader in afdeling Rehab Team.

 

Gipsverbandmeester – Orthopedic Technician

Afdeling: Rehab Team

Er wordt voornamelijk met kinderen gewerkt in de orthopedie, pré- en postoperatief na correctie-osteotomieën.

Alternatief:

Aanmelding is ook mogelijk in de functie van Clubfoot Program Assistant in de Ponseti-kliniek ter conservatieve behandeling van klompvoeten. Dit valt binnen het Afdeling Medical Capacity Building.

Hand Therapist – Ergotherapeut

Afdeling: Rehab Team

Er zijn mogelijkheden als Hand Therapist. Hierbij wordt minimaal 2 jaar ervaring gevraagd, waarvan 1 jaar in complexe handtrauma en het aanbrengen van splints.

Ervaring met kinderen en brandwonden is een groot voordeel.

 

Huisarts – Crew Physician

Afdeling: Hospital

Minimaal 2 jaar post graduate klinische werkervaring vereist, met specialisatie als huisarts, internist of SEH-arts (afhankelijk van de specifieke ervaring).

De minimum werkperiode voor deze functie is 2 jaar.

 

IC-verpleegkundigen – Ward Nurse Adult ICU of Pediatric ICU

Afdeling: Hospital

De IC is alleen open wanneer dat nodig is. Wanneer de IC niet in gebruik is werken de IC-verpleegkundigen op een van de verpleegafdelingen.

Er zijn aparte mogelijkheden voor aanmelding voor de functies van Adult ICU nurse en Pediatric ICU nurse.

 

Logopedist

Helaas is er geen vaste positie van logopedist. Soms wordt deze functie ingevuld door iemand die al aan boord is en de mogelijkheid heeft om part time logopedie te doen.

 

Mondhygiënst(e) – Dental Hygienist

Afdeling: Dental

Bij beschikbaarheid van de vacature is het mogelijk om een aanmelding te doen voor de lokale dental clinic als Dental Hygienist, of voor aan boord in de functie van Crew Dental Hygienist.

 

Operatie-Assistent – O.R. Nurse

Afdeling: Operating Room

Aanmelding is mogelijk wanneer er sprake is minimaal 2 jaar werkervaring na het behalen van het diploma. Er geldt een minimum commitment van 2 weken.

Alternatieven:

Alumni operatie-assistenten met ruime ervaring in het vak en bij voorkeur ervaring in een Team Leader functie, kunnen kijken naar de functie van O.R. Nurse Team Leader bij (diverse specialismen) in het Afdeling Operating Room.

Operatie-assistenten met bij voorkeur eerdere ervaring binnen Mercy Ships en managementervaring kunnen kijken naar de functie van Project Coordinator Safe Surgery of Project Facilitator Safe Surgery op de afdeling Medical Capacity Building.

 

Optometrist – Ophthalmic Technician of Ophthalmic Senior Clinician

Afdeling: Opthalmic Team

Er zijn mogelijkheden als Opthalmic Clinical Technician of Ophthalmic Senior Clinician.

De Senior functie is voor optometristen met veel ervaring in het behandelen van problematiek als kleine infecties en verwondingen aan het oog.

Recoveryverpleegkundige – PACU-Nurse

Afdeling: Operating Room

Minimaal 2 jaar werkervaring na diplomering is vereist.

Bij voorkeur ervaring in acute postoperatieve chirurgie.

Op de PACU aan boord worden geen patiënten nabeademd. Wanneer dit wel nodig is gaat de patiënt direct vanaf de OK naar de ICU aan boord.

 

Tandarts – Dentist

Afdeling: Dental

Bij beschikbaarheid is het mogelijk om een aanmelding te doen voor de lokale dental clinic landinwaarts als Dentist, of voor aan boord in de functie van Crew Dentist.

 

Tandartsassistent(e) – Dental Assistant

Afdeling: Dental

Bij beschikbaarheid is het mogelijk om een aanmelding te doen voor de lokale dental clinic landinwaarts als Dental Assistant, of voor aan boord in de functie van Crew Dental Assistant.

 

Verpleegkundige

Afdeling: Hospital

Minimaal twee jaar werkervaring na diplomering.

Klinische, recente ervaring op een chirurgische verpleegafdeling is vereist (moet binnen 12 maanden zijn).

Elke verpleegkundige wordt geacht mee te draaien in nachtdiensten (4-5 per periode van 4 weken).

Alternatieven:

Alumni-verpleegkundigen met ruime klinische én managementervaring kunnen kijken naar de functies van Team Leader, Ward Clinical Supervisor of Ward Manager op de afdeling Ward. Verder ook naar Field Screening Nurse of Screening Clinic Nurse op de afdeling Screening. Tevens naar Screening Nurse op de afdeling Hospital Admissions.

Verpleegkundigen met minimaal 5 jaar ervaring én ervaring in het lesgeven kunnen kijken naar de functie van Project Manager-Mentoring op de afdeling Medical Capacity Building. Eerdere ervaring bij Mercy Ships is gewenst.

Verpleegkundigen met ervaring in de oogheelkunde – Ophthalmic Day Surgery Nurse of Ophthalmic Scheduling Nurse

Afdeling: Opthalmic Team

Verpleegkundigen met recente ervaring in de oogheelkunde kunnen kijken naar de functie van Ophthalmic Day Surgery Nurse.

Verpleegkundigen met een licentie in de oogheelkunde of Physician’s Assistants kunnen kijken naar de functie van Ophthalmic Scheduling Nurse.

Alternatief:

Leidinggevenden of Managers met ruime ervaring in het uitvoeren van oogheelkundige projecten kunnen kijken naar de functie van Ophthalmic Team Manager op de afdeling Opthalmic Team.

 

Wondverpleegkundige – Wound Care Team Nurse

Afdeling: Hospital

Er wordt minimaal 2 jaar werkervaring gevraagd ná het behalen van het diploma.

Recente ervaring in de wondzorg is vereist.

Alternatief:

Verpleegkundigen met veel ervaring in de complexe wondzorg, zoals van skin grafts, én recente klinische ervaring (moet binnen 12 maanden zijn) kunnen ook kijken naar de functie van Wound Care Coordinator in het Afdeling Ward. Hier geldt een voorkeur voor verpleegkundigen met management-ervaring.

 

Wondzorgcoördinator – Wound Care Coordinator

Afdeling: Hospital

Minimaal 2 jaar ervaring na het behalen van het diploma.

Recente klinische ervaring (binnen 12 maanden) is een vereiste.

Bij voorkeur ervaring in de complexe wondzorg, zoals bij skin grafts.

Bij voorkeur management-ervaring.

 

Zaalarts – Hospital Physician

Afdeling: Hospital

Minimaal 2 jaar post graduate werkervaring vereist. De ervaring in een ‘inpatient setting’ (zoals op een verpleegafdeling in een ziekenhuis) moet recent zijn.

Bij voorkeur specialisatie in de interne geneeskunde (met eventuele sub-specialisatie), of kindergeneeskunde.

Ziekenhuishygiënist – Infection Prevention & Control Nurse

Afdeling: Hospital

Een diploma van Verpleegkundige is hierbij niet vereist.

Deze kwalificaties bieden ook mogelijkheden: opleiding en ervaring als Ziekenhuishygienist, Masters in Public Health, Bachelor’s degree in microbiologie of epidemiologie.

Waar drijf jij?

Deze website bevat veel informatie over het aanmeldingsproces, het leven aan boord en hoe je je daarop kunt voorbereiden. Om dit te structureren hebben we de informatie verdeeld in drie fases, met elk een aantal veelgestelde vragen.

HR team Mercy Ships Holland

Heb je vragen of overweeg je misschien om aan boord te gaan? We horen graag van je! Neem gerust contact op via 010-3107901 of hr@mercyships.nl. Of laat even een berichtje achter via het formulier hieronder. Hopelijk tot snel!

Inge den Hollander

Eric Vis

Jeanine de Bruyn

Tabitha Ouwehand

Mogen we cookies gebruiken?

Lees meer in onze privacyverklaring of pas uw voorkeuren aan.

Privacyverklaring | Sluiten