Ga mee aan boord

Fase 3 – Aan boord

Beste Mercy Shipper, je hebt je aanmelding afgerond, de reviews zijn gedaan en je data zijn bevestigd, gefeliciteerd!

Wanneer je van onze collega’s op het hoofdkantoor de zogeheten Offer Letter met data hebt ontvangen, ontvang je ook het Volunteer Guidebook. Hierin staat veel informatie over het werken en wonen op de Africa Mercy, gewoonten en regels.

Praktische zaken

In deze fase ontvang je ook een mailtje van de financiële afdeling (FinACE) in Texas, met wat vragen over de financiering. Lees hier meer over op de pagina Geldzaken en verzekeringen. Kijk ook bij de vragen omtrent je gemeente en de Belastingdienst.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je nog enkele andere veelvoorkomende vragen en antwoorden.

Je bent vrij in je keuze voor je tickets en de aanvliegroute, mits je je houdt aan de richtlijnen en voorwaarden van Mercy Ships.  

Mocht je via een reisbureau willen boeken, dan adviseren we je Anthony Veder of Keytravel. Zij kennen Mercy Ships en onze medewerkers mogen met een zogenaamd zeemansticket reizen. Met deze tickets mag in de meeste gevallen 2 x 23 kilo bagage meegenomen worden. 

Deze tickets hebben ook voordelen bij een enkele reis en bij eventuele wijzigingen van de reisdatum (denk bijvoorbeeld aan wijzigingen in persoonlijke omstandigheden of in het reisschema). 

De luchtvaartmaatschappij kan in het geval van een zeemansticket vragen naar een verklaring van de rederij. Zo'n verklaring kun je bij de Placement Facilitator in Texas opvragen. 

Anthony Veder Travel

Geeft 24 uur per dag service. Per geboekt ticket gaat een bedrag naar Mercy Ships. 

Keytravel (travelteam 3)

Mercy Ships heeft een goede regeling met Brussels Airlines. Mocht je van de goede aanbieding gebruik willen maken bij Brussels Airlines, dan kan Keytravel hiervoor zorgen. 

Nadat je geland bent, word je opgehaald van het vliegveld. Degene die je ophaalt zal goed herkenbaar zijn. Eerder in het proces, heb je als het goed is een Mercy Ships T-shirt ontvangen, als je dit draagt op de luchthaven, wordt je ook goed herkend door het luchthavenpersoneel.  

Daarna rijden jullie naar het schip waar je welkom wordt geheten bij de receptie. Je vult enkele papieren in, krijgt de meest relevante veiligheidsinformatie, een identiteitspasje en een sleutel van je kamer waar je vervolgens naartoe wordt gebracht.  

Binnen de eerste 24 uur aan boord krijg je een rondleiding over het gehele schip. Om vervolgens goed voorbereid te zijn, word je verwacht voor de volgende onderdelen:  

  • Nieuwe vrijwilligers oriëntatie op maandagmorgen 
  • Basisoriëntatie voor veiligheid en beveiliging 

De eerste werkdag na aankomst aan boord word je verwacht op je werkplek en kun je, nadat je de nodige instructies hebt gehad, aan het werk!  

Ja, dat kan. Kijk op de pagina Post voor de bemanning voor de geldende richtlijnen.

Je ontvangt het vrijwilligershandboek in het aanmeldproces. Je kunt het ook hier vinden.


Waar drijf jij?

Deze website bevat veel informatie over het aanmeldingsproces, het leven aan boord en hoe je je daarop kunt voorbereiden. Om dit te structureren hebben we de informatie verdeeld in drie fases, met elk een aantal veelgestelde vragen. Je bent nu bij Fase 3.

Fase 3

Ga je aan boord?


Recruitment-team Mercy Ships Holland

Heb je vragen of overweeg je misschien om aan boord te gaan? We horen graag van je! Neem gerust contact op met een van onze teamleden.

Annemarie de Rijke

Algemeen en technisch recruiter
recruiter.algemeen@mercyships.nl
recruiter.technisch@mercyships.nl

Eric Vis

Medisch recruiter
recruiter.medisch@mercyships.nl

Tabitha Ouwehand

Membercare
tabitha.ouwehand@mercyships.nl

Mogen we cookies gebruiken?

Lees meer in onze privacyverklaring of pas uw voorkeuren aan.

Privacyverklaring | Sluiten