Einsteins opgelet! Vandaag is het weer tijd om de hersens even te laten kraken. Hieronder ziet u een infographic met allerlei informatie over de Global Mercy. Bestudeer deze goed, vind de getallen die u nodig heeft om een som op te lossen en kraak zo de code! Weet u het antwoord? Stuur de code in en maak kans op een leuke prijs. En, kom meer te weten over dit bijzondere schip!

De prijs

Onder de winnaars van vandaag verloten we 5 keer het Engelstalige boek ‘Celebration of Hope – 30 years in Africa‘. Een prachtig boek over de geschiedenis en het werk van Mercy Ships, met onder andere diverse mooie foto’s, verhalen van hoop en een voorwoord van oprichters Don en Deyon Stephens. Een waar collector’s item!

Let op, dit boek is een officiële Mercy Ships uitgave en daarom Engelstalig.

Praktische informatie

De puzzel van vandaag is een rekensom. Deze som kunt u maken met behulp van onderstaande afbeelding (infographic). Onder de afbeelding staat wat u moet doen. Er zijn 15 stappen. Helemaal onderaan de pagina kunt u gelijk uw oplossing inzenden.

Zoals altijd geldt dat u de oplossing niet naar ons hoeft te e-mailen. Meedoen kan tot maandagochtend 12 december, 10.00 uur. Winnaars ontvangen binnen enkele dagen persoonlijk bericht.

De puzzel

Onderstaande afbeelding heeft u nodig om de rekensom te kunnen maken. Eventueel kunt u op de afbeelding klikken, of de PDF downloaden om de infographic op volledig scherm te bekijken. Onder de afbeelding leest u wat u moet doen. Er zijn 15 stappen.

De rekensom

Welkom op de Global Mercy! Tijd voor een rondleiding over het nieuwste ziekenhuisschip van Mercy Ships. Pak er even pen en papier bij, en reken mee. 

 1. We lopen de loopplank op en komen aan in het ziekenhuis. Hoeveel ziekenhuisafdelingen (wards) zie je?  
 2. Er is ook een IC-afdeling, hoeveel bedden tel je daar?  
 3. Het ziekenhuis is groot genoeg om er een poos rond te lopen. Wat is de ziekenhuisoppervlakte eigenlijk?  
 4. Tijd om even pauze te houden op de zusterpost. Aan de muur hangt een foto met alle medische bemanningsleden. Hoeveel personen tel je daar? 
 5. Wist je trouwens dat de ziekenhuisschepen voor een groot deel worden bevoorraad vanuit het European Distribution Center in Rotterdam? Laten we daarom ook nog even een kijkje nemen in de ruimtes voor ziekenhuisvoorraden (hospital supplies). Hoeveel ruimtes moeten we bekijken om deze spullen uit Rotterdam te kunnen zien? 
 6. Tel deze 5 getallen bij elkaar op. 
 7. We nemen wat trappen omhoog en komen in het woongedeelte van het schip. Hier zijn de hutten voor bemanningsleden te vinden, maar ook verschillende faciliteiten, zoals een sportschool. En nee, dat zijn niet de trappen die elk bemanningslid gemiddeld 30 keer per dag beklimt. 😉 Hoeveel dekken heeft het schip eigenlijk? 
 8. We lopen verder en zeggen even gedag in de Mercy Ships Academy, een drijvende school voor kinderen van wie hun ouders als vrijwilliger werken. Hoeveel leerlingen heeft deze school maximaal?  
 9. Het is lunchtijd, dus we gaan naar de eetzaal. Niet alle mensen die je hier tegenkomt zijn bemanningsleden die aan boord wonen. Sommigen van hen zijn gasten of lokale dagwerkers die elke dag naar het schip komen. Hoeveel extra mensen kunnen er naast de bemanningsleden worden ontvangen?  
 10. Neem de vorige uitkomst en trek deze 3 getallen daarvan af. 
 11. Hé, daar is de kapitein! Wie weet kan hij nog wat meer vertellen over het schip. Hij vraagt op welke dekken we geweest zijn en wat we allemaal gezien hebben. Op welke dekken is het ziekenhuis?  
 12. De kapitein is eindverantwoordelijk voor alle mensen op het schip, en in het bijzonder voor de technische en maritieme bemanning. Hoeveel personen zijn dat? 
 13. Deze bemanningsleden zijn ontzettend belangrijk om het schip een veilige plek te houden, ook al ligt het schip voor 10 maanden in de haven van een gastland. Als het schip vaart, wordt ze aangedreven door verschillende hoofdmotoren. Hoeveel ABB Azipods heeft de Global Mercy?  
 14. Omdat het schip vaak in een warm Afrikaans klimaat zal zijn, is airconditioning belangrijk. De Global Mercy heeft een systeem waarmee condenswater hergebruikt wordt, zodat minder drinkwater verbruikt hoeft te worden. Met hoeveel procent wordt het gebruik verminderd? 
 15. Neem de vorige uitkomst en tel deze 5 getallen daarbij op. 

Tijd om gedag te zeggen! Hopelijk weet je nu wat meer over de Global Mercy en heeft u de code kunnen kraken.

Doe mee en stuur ons de oplossing