fbpx

Ga mee aan boord

Fase 2 – Inschrijven als bemanning

Fijn dat je overweegt je aan te melden! We moeten eerlijk zijn; de aanmelding vraagt enige tijd want er komt veel bij kijken. Om onze professionaliteit en continuïteit te kunnen waarborgen vragen we bijvoorbeeld naar beweegredenen, opleiding, werkervaring maar ook een doktersverklaring en gaan meerdere afdelingen meekijken met je aanmelding. Op deze manier krijgen we de juiste persoon op de juiste positie. Zo kan Mercy Ships de patiënten uiteindelijk dezelfde zorg aanbieden als jij en ik ontvangen.

Veelgestelde vragen

Hieronder zie je de meest voorkomende vragen die mensen in deze fase hebben. Er is ook een pagina specifiek voor gezinnen en echtparen. Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom niet om contact met ons op te nemen!

De aanmelding gebeurt online bij onze collega’s op het hoofdkantoor in Texas via apply.mercyships.org. Het invullen hoeft niet per se in een keer, je kunt tussendoor uitloggen en je gegevens blijven bewaard. Wanneer alle antwoorden zijn ingevuld, dan kan het aanmeldingsformulier digitaal ingestuurd worden.
Website: opportunities.mercyships.org

Wanneer je de aanmeldingsformulieren hebt ingestuurd, komen deze in Texas binnen. Binnen een aantal weken ontvang je een bevestiging en in principe een algemene aanvaarding. Vervolgens zijn er twee opties. Je positie is beschikbaar of je positie is op dit moment ingevuld. Wanneer je positie niet beschikbaar is, kom je in de Talent Community. Het is goed om te weten dat een aanvaarding voor de Talent Community nog geen acceptatie betekent. Dit traject start wanneer je positie beschikbaar komt.

Is je positie beschikbaar, dan wordt je een voorstel van data gedaan. Ben je deze data beschikbaar dan start de volgende fase. Jouw aanmelding wordt door drie afdelingen beoordeeld; in Texas bekijken ze je medische gegevens, aan boord bekijken Chaplaincy en de afdeling waar je komt te werken jouw aanmelding. Dit neemt zo’n twee tot zes weken in beslag.

Afhankelijk van de functie waarvoor je je aanmeldt, kan het zijn dat er een gesprek zal worden gehouden via Skype of telefoon. We houden deze ‘interviews’ niet voor vrijwilligers die zich aanmelden voor een periode korter dan een jaar. In een dergelijk gesprek gaat het vooral om een goed begrip van je opleiding en werkervaring, en of de functie goed bij je zal passen. Verder kunnen er details worden besproken over het werk en wat je kunt verwachten wanneer je geaccepteerd wordt.

Het is ook mogelijk dat we een kort gesprek houden wanneer er vragen zijn rondom het beheersen van de Engelse taal, vanwege de vereiste van CEFR Engels level B1. Is een goede beheersing van het Engels vereist binnen Mercy Ships? Ja. Een goede beheersing van de Engelse taal is nodig voor alle functies binnen onze organisatie. Het vloeiend Engels kunnen spreken is vereist voor sommige hogere functies.

Op dit moment hanteren we geen ‘proeve van bekwaamheid’, maar dien je je niveau van beheersing van een vreemde taal aan te geven tijdens de aanmeldingsprocedure. Hiervoor wordt de Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) als referentie gebruikt. Alle vrijwilligers moeten op niveau B1 zitten op deze CEFR-schaal (Independent User – Threshold or Intermediate, of hoger, om aan boord te kunnen werken.

Samenvatting van level B1:

 • Het kunnen begrijpen van de hoofdpunten van algemeen taalgebruik over
  onderwerpen als werk, school en vrije tijd.
 • Het kunnen omgaan met situaties die zullen voorkomen tijdens het reizen
  naar een gebied waar een dergelijke taal wordt gesproken.
 • Het kunnen schrijven van eenvoudige, samenhangende tekst over onderwerpen
  die bekend zijn of die van persoonlijke interesse zijn.
 • Het kunnen beschrijven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen en ambities
  en het kort kunnen weergeven van redenen en verklaringen voor meningen en
  plannen.

Ben je dit allemaal doorlopen en ben je geschikt voor de positie (werkervaring, beschikbare periode, competenties), dan ontvang je de belangrijkste mail namelijk de ‘Offer Letter’! Hierin staat dat je welkom bent aan boord en worden je data bevestigd.

Dan zijn er nog wel een aantal actiepunten voor jou. Het gaat om zaken als het mailen van je inentingenlijst, de gegevens van je vluchten en de financiën. Je ontvangt een mail van de financiële afdeling (FinACE) in Texas met vragen over de financiering van je reis, kost en inwoning. Er staat veel informatie in deze mail, maar het gaat erom dat je de vijf vragen in het mailtje beantwoordt. Bij vraag 1 kun je uitgaan van de hoogte van de crewfees + een bedrag voor ‘zakgeld’. Een richtlijn is 200 dollar, maar dat is helemaal afhankelijk van hoeveel je zelf extra wilt uitgeven aan restaurants en tripjes. Vlak voor je gaat krijg je je visum toegestuurd.

We vragen twee referenties: een werkgever en een geestelijk leider/voorganger. Let op! Deze moeten in het Engels aangeleverd worden. Als je als medische professional aan boord gaat, gebruik dan het ‘Medical Professional Reference Form’ in plaats van het formulier voor de referentie van een werkgever. Is het niet mogelijk om een geestelijk leider/voorganger te vragen als referentie, vraag dan een mentor of coach om dit formulier voor je in te vullen.
Voor enkele beroepen aan boord (afdeling Finance, Sales, Academy) en als mentor van een groep met kinderen geldt dat je ook een document van ‘goed gedrag’ moet meesturen. Mocht je dat verzoek krijgen, laat het ons weten. Via Mercy Ships kun je een gratis VOG aanvragen. Neem hiervoor contact op met Inge den Hollander via inge.denhollander@mercyships.nl.

Waar drijf jij?

Deze website bevat veel informatie over het aanmeldingsproces, het leven aan boord en hoe je je daarop kunt voorbereiden. Om dit te structureren hebben we de informatie verdeeld in drie fases, met elk een aantal veelgestelde vragen. Je bent nu bij Fase 2.

Fase 2

Wil je je inschrijven als bemanning?

HR team Mercy Ships Holland

Heb je vragen of overweeg je misschien om aan boord te gaan? We horen graag van je! Neem gerust contact op via 010-3107901 of hr@mercyships.nl. Of laat even een berichtje achter via het formulier hieronder. Hopelijk tot snel!

Inge den Hollander

Eric Vis

Jeanine de Bruyn

Tabitha Ouwehand