Het leven aan boord

De Africa Mercy is een diverse gemeenschap, bestaande uit ruim 400 bemanningsleden uit 40 verschillende landen. Het mooie van werken aan boord is dat je deel uitmaakt van een zeer gemotiveerde groep mensen, met een gezamenlijke passie om anderen te helpen. Van singles tot gezinnen met kinderen die aan boord naar school gaan.

Er zijn niet alleen chirurgen en verpleegkundigen aan boord, maar ook koks, boekhouders, techneuten, machinisten, leraren en zelfs een kapper! Een samenleving gevuld met mensen vanuit alle hoeken van de wereld. Uiteraard moet er hard gewerkt worden, maar buiten de werktijden om is er genoeg recreatie aan boord. Aan boord van de Africa Mercy is een gezellig ‘dorpsplein’ met café, minisupermarkt, bibliotheek en een internetcafé.

Ook kun je het land in gaan om bezienswaardigheden te bezoeken. Sommige bemanningsleden voelen zich zo thuis aan boord en ervaren zoveel waardering voor hun werk dat ze hun tijd aan boord verlengen tot zelfs meerdere jaren.

Vrijwillig
Elk bemanningslid aan boord is een vrijwilliger. De bemanningsleden betalen voor hun eigen kost en inwoning om aan boord te verblijven. Het klinkt misschien vreemd om zelf te betalen voor vrijwilligerswerk, maar mede hierdoor is het mogelijk om gratis operaties aan te bieden. Aan boord is vrijwel alles voor je geregeld, van jouw hut tot drie gevarieerde maaltijden per dag. En je ziet nog wat van de wereld!

myMercy
Afhankelijk van het beroep kunnen vrijwilligers zich voor een aantal weken tot zelfs jaren opgeven. Lees hier over de ervaringen van bemanningsleden. Of meld je aan op ons internationale online platform MyMercy, waar je bijvoorbeeld op het forum kunt lezen over het leven aan boord en over de verschillende functies. Voor al je vragen kun je hier terecht.