Bidt u mee?

Leg uw last op de HEER
en hij zal u steunen,
nooit zal hij dulden
dat een rechtvaardige ten val komt.
Psalm 55:23 (NBV)

Dankpunten
> In het eerste weekend van juni vaart de Africa Mercy naar haar volgende bestemming, na een verblijf van tien maanden in Cotonou, Benin. We zijn enorm dankbaar dan we bijna 2.000 operaties hebben kunnen verrichten in deze werkperiode, en duizenden mensen in het land hebben kunnen helpen door middel van medische zorg en training.

> Dit jaar hebben we aanzienlijk meer anesthesiemedewerkers in Benin kunnen trainen ten opzichte van het vorige seizoen. Deze anesthesiemedewerkers zijn cruciaal bij elke operatie en zullen hun opgedane kennis weer met anderen delen.

> Volgende maand gaan er wel drie Nederlandse gezinnen aan boord om voor langere tijd op de Africa Mercy te wonen en hulp te bieden. We zijn dankbaar dat zij dit besluit hebben genomen en bidden dat ze een goede voorbereiding zullen hebben. Bidt u mee?

Gebedspunten
> Afscheid nemen is moeilijk, zeker als we in de afgelopen tien maanden zo’n band met de lokale bevolking in Benin hebben opgebouwd. Wilt u bidden voor de mensen die we achterlaten? De patiënten en de ruim 200 dagwerkers, die het hele seizoen aan boord hebben gewerkt.

> Het einde van een werkperiode is ook het moment waarop veel vrijwilligers weer teruggaan naar hun thuisland, soms na vele jaren aan boord te hebben gewoond. Wilt u bidden voor kracht en vrede, in deze fase van verandering in hun leven?

> Bid voor een goede vaart naar de Canarische Eilanden, waar het schip zal verblijven voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt.

> In China wordt gewerkt aan het tweede schip, dat nu in aanbouw is. Bid mee voor een voorspoedig verloop van dit traject, zodat dit schip begin 2019 te water gelaten zal kunnen worden.

> Hoewel de Africa Mercy eerst nog in onderhoud gaat, worden in Kameroen al voorbereidingen getroffen. Bid voor het Advance Team, dat ze de juiste beslissingen zullen nemen en er een goede samenwerking zal zijn met de overheid en de lokale bevolking.

[Juni 2017]