Bidt u mee?

Genadig en barmhartig is de HERE,
lankmoedig en groot van goedertierenheid.
De HERE is voor allen goed,
en zijn barmhartigheid is over al zijn werken.
Psalm 145:8-9 (NBG)

Dankpunten
> Tot en met half mei wordt elke vrijdag de serie 'The Surgery Ship' uitgezonden op National Geographic, over het werk aan boord van de Africa Mercy. Dank voor de bekendheid en positieve reacties en spontane donaties die Mercy Ships heeft gekregen!

> Wat is het heerlijk om de beelden te zien van mensen die voor het eerst of sinds lange tijd weer kunnen zien dankzij een staaroperatie! We vieren dit tijdens de zogeheten 'Celebrations of Sight' (zie foto's).

> Van 7-9 april vindt het introductieweekend van Mercy Ships plaats, op een boot, varend vanuit Kampen. Het weekend is volgeboekt, we zijn blij met zoveel mensen die enthousiast zijn over Mercy Ships en zich op de Africa Mercy willen inzetten.

Gebedspunten
> Langzaam maar zeker komt het eind van de werkperiode in Benin in zicht, acht van de tien maanden zitten erop. Met nog zes weken opereren voor de boeg is het altijd weer spannend of de patiënten goed en op tijd herstellen na de operatie. Bidt u mee dat dit voorspoedig zal gaan en dat ze hersteld zijn als het schip wegvaart?

> Bidt u mee voor het Advance team in Kameroen? Dit tiental heeft als taak de voorbereidingen te treffen voor de komst van het schip in augustus. Duizend en een dingen moeten geregeld worden, denk aan het aannemen van lokale dagwerkers, het laten renoveren van verschillende klinieken, het regelen van een gratis ligplaats voor het schip, allerlei gesprekken en afspraken met regeringsleiders, ambassades, NGO's, zendelingen, ziekenhuispersoneel... Kortom, een flinke klus! Bid dat de voorbereidingen goed zullen verlopen.

> Onlangs is Madagaskar, het land waar we vorig jaar verbleven, getroffen door een cycloon. Deze heeft veel slachtoffers geëist en vele huizen zijn overstroomd. Ook Tamatave, de havenstad waar de Africa Mercy lag, is overstroomd. Wilt u bidden voor de bevolking?

[April 2017]