Bidt u mee?

Laten we dus zonder schroom naderen tot de troon van de Genadige, waar we telkens als we hulp nodig hebben barmhartigheid en genade vinden.
Hebreeën 4:16

Gebedspunten

Week 44
• Op vrijdag 2 november wordt op de Africa Mercy de ‘Celebration of Sight’ gehouden. We vieren dan dat de patiënten die een oogoperatie hebben gehad weer kunnen zien. Bid u mee voor de patiënten, nu ze een nieuwe, andere toekomst voor zich hebben nu ze weer kunnen zien?
• Bid voor de patiënten en bemanning aan boord. Met zoveel mensen op een klein oppervlak is de kans op de verspreiding van bijvoorbeeld een verkoudheid groter. Wilt u bidden voor bescherming?

Week 45
• Op maandag 5 november start de cursus ‘Food for life’. In de komende maanden leren lokale agrariërs in Guinee om de opbrengst en kwaliteit van de landbouw te vergroten en zo de voedselvoorziening te verbeteren. Wilt u bidden voor een leerzame cursus en dat veel mensen door de kennis geholpen zullen worden?
• Voor onze afdeling Inkoop & logistiek in Rotterdam zijn we op zoek naar een tactisch/operationeel inkoper. Bidt u mee dat we de geschikte persoon zullen vinden?

Week 46
• Voor maandag 12 november staat de cursus ‘Essentiële chirurgische vaardigheden’ op het programma. Bid dat de vertaling soepel zal verlopen en de kennis tot zegen zal zijn voor de gezondheidswerkers en hun patiënten in Guinee.
• Op zaterdag 17 november is weer de jaarlijkse Terugkomdag. Iedere Nederlander die het afgelopen seizoen aan boord heeft is uitgenodigd voor deze reünie. We zijn dankbaar voor hun inzet. Dankt u mee? En wilt u bidden voor de Nederlanders die momenteel aan boord wonen en werken?

Week 47
• Iedere maand organiseren we een introductieavond, bedoeld voor mensen die graag aan boord als vrijwilliger aan de slag zouden gaan. Zo ook op donderdag 22 november. Het is bijzonder om te horen hoe mensen zich vaak geleid weten door God om op de Africa Mercy te gaan dienen. Wilt u bidden voor een gezegende avond?
• Naast de grote screening in de hoofdstad aan het begin van het seizoen zijn er ook patiëntenonderzoeken elders in Guinee. Op 20 en 24 november trekt het screeningsteam het land in om te gaan screenen in de steden Nzérékoré en Kankan. Bid voor bescherming van het team en wijsheid en kracht om deze moeilijke taak te verrichten. De nood in Guinee is groot.

Week 48
• Op 26 november start de Biomedische training. Gezondheidswerkers uit Guinee krijgen een week lang training in de huidige technieken en hoe ze hun zorg kunnen verbeteren. Wilt u bidden voor een leerzame week?
• Bid voor de tandartsen en hun assistenten in de Dental Clinic aan land. Wekelijks staan er lange rijen bij de kliniek om geholpen te worden.


[November 2018]