Bid voor het werk van Mercy Ships

‘Vraag vol vertrouwen, zonder enige twijfel. Wie twijfelt is als een golf in zee, die door de wind heen en weer wordt bewogen.’
Jakobus 1:6

Gebedspunten

Week 19

  • Deze week is de laatste week van fisteloperaties bij vrouwen. Dank God voor de vrouwen die dit jaar geholpen konden worden op de Africa Mercy, en voor het nieuwe perspectief dat een operatie hen geeft. Bid voor hun verdere herstel en hun nieuwe toekomst, dat ze moed en zelfvertrouwen mogen ontvangen om het leven weer aan te kunnen.
  • Het voorbereidingsteam van Mercy Ships is inmiddels al in Senegal aan het werk om voorbereidingen te treffen voor de volgende werkperiode. Wilt u bidden voor goede contacten met de overheid daar, dat er een goede relatie mag ontstaan waardoor de voorbereidingen soepel verlopen? Bid ook voor kracht voor het team in de belangrijke taken die ze hebben, zoals het opstellen van een screeningsplan en het vinden van locaties voor huisvesting voor de crew.

Week 20

  • Dankpunt! Op 12 mei was het internationale Dag van de Verpleging. Dank voor de verpleegkundigen die hun tijd en inzet geven voor het werk op de Africa Mercy, voor de zorg en bemoediging die ze patiënten bieden, en voor de liefde van God die ze mogen doorgeven. 
  • De operaties op de Africa Mercy in Guinee zijn in de afrondende fase. De laatste operaties voor afwijkingen als gespleten lippen en algemene chirurgische ingrepen staan op de rol. Wilt u bidden voor een gezegende afronding van dit werk, voor kracht voor de artsen om ook de laatste ingrepen tot een goed einde te kunnen brengen?

Week 21

  • Deze weken bezoekt het Medical Capacity Building Team van Mercy Ships verschillende ziekenhuizen waar vrijwilligers van Mercy Ships medische trainingen hebben gegeven. Wilt u bidden dat deze vervolgbezoeken productief en positief zijn en dat de vaardigheden die de deelnemers hebben geleerd, op de goede manier zijn overgenomen in de lokale medische zorg? Bid ook voor een veilige reis voor het team, als ze het hele land doortrekken.  
  • 24 mei 2019 is de laatste dag dat het HOPE-centrum en de tandartskliniek in Guinee open zijn. Wilt u bidden voor de patiënten die deze week nog geholpen worden, voor een zegen over hun behandeling, en dat we hen weer volledig gezond achter kunnen laten?

Week 22

  • De werkperiode in Guinee is deze week definitief afgelopen. Dank God voor alles wat Hij heeft gegeven! De cijfers zijn nog niet helemaal bekend, maar we mogen danken voor de inzet van meer dan 1.000 vrijwilligers, voor circa 1200 oogoperaties, meer dan 70 fisteloperaties, circa 170 behandelingen van plastische chirurgie en meer dan 8500 mensen die een tandartsbehandeling mochten ondergaan.
  • Na afronding van alle werkzaamheden in Guinee hoopt de Africa Mercy voor onderhoud te vertrekken naar Gran Canaria. Wilt u bidden voor een zegen voor deze onderhoudsperiode? Bid dat al het nodige onderhoud uitgevoerd kan worden, en dat ook de planning voor deze periode soepel uitgevoerd kan worden.    

© 2019 – Mercy Ships – DisclaimerPrivacyverklaring

Medische zorg voor ieder mens
Wij maken chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, vanaf het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers én de betrokkenheid van vele anderen.

Mercy Ships maakt gebruik van cookies.

Wil je meer weten lees dan onze privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen