Nalaten

Heeft u al eens nagedacht over wat u zult nalaten als u er straks niet meer bent? Wat wilt u dat er dan met uw vermogen gebeurt? En welke mogelijkheden heeft u? Door Mercy Ships op te nemen in uw testament, geeft u kinderen en volwassen in Afrika ook na uw leven hoop en genezing. Uw gift heeft dan een blijvende invloed!

Er zijn verschillende manieren om uw nalatenschap vorm te geven. De twee meest voorkomende vormen zijn een erfstelling en een legaat. Hieronder leest u meer over deze vormen.

1.
Erfstelling
U kunt Mercy Ships aanwijzen als (mede)erfgenaam. In dat geval beslist u om Mercy Ships een percentage of uw gehele erfenis toe te wijzen. Het is belangrijk dat u dit laat vastleggen door een notaris in een testament. Neem contact op met uw eigen notaris of één van onderstaande notarissen, als u voorlichting hierover wilt of als u uw testament wilt laten opmaken.

2.
Legaat
Bij een legaat geeft u Mercy Ships een vastgesteld bedrag uit uw nalatenschap. Dit kunnen ook specifiek beschreven goederen zijn zoals kunstvoorwerpen, verzamelingen of een huis. Dit bedrag of deze goederen zullen dan aan Mercy Ships toekomen na uw overlijden. Ook dit moet worden vastgelegd in uw testament door een notaris.

U heeft de mogelijkheid om in uw testament een speciaal project aan te wijzen, waaraan u uw geld wilt besteden. Bijvoorbeeld een project waarbij u bijzonder betrokken bent. Het is wel belangrijk dit duidelijk aan te geven. Een notaris kan hier goed advies over geven.

Informatie vanuit Mercy Ships Holland
U kunt zich persoonlijk laten voorlichten door één van onze medewerkers. We kunnen dit telefonisch doen of in een persoonlijk gesprek. U bent van harte welkom op ons kantoor in Rotterdam. Indien u dat wenst kunnen wij ook een afspraak bij u thuis maken. Neemt u gerust contact met ons op via 010-4102877. U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.
 
Betrokken notarissen
Onderstaande notarissen dragen Mercy Ships een warm hart toe. Zij staan u graag te woord voor het geven van informatie of om eventueel een testament op te stellen. In overleg met u kunnen wij de kosten van het opstellen van een testament op ons nemen.

Caminada Notarissen Rijswijk (ZH)
Mr. drs. A.M.C. (Astrid) van Steenderen
T: 070-41 38 418
E: steenderen@caminadanotarissen.nl

Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs Kapelle (Zld)
Mr. G.L.F. Sarneel
T: 0113-343310
E: sarneel@meijling-sarneel.nl

VelemaRijks Notariskantoor Roden (Dr)
Mr. W.J. (Wim) Velema
T: 050-50 10 515
E: kantoor@velemarijks.nl

Regel uw nalatenschap eenvoudig online
Een andere mogeijkheid is om uw testemant op te stellen. Wij werken samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament.
Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl.

Heeft u nog aanvullende vragen? Zie hieronder het contactformulier.

Contactformulier