Steun een actie

Documentenhouders voor de ziekenhuisbedden op de Africa Mercy

Doel: € 1.800,00
€ 1.080

In het ziekenhuisgedeelte op de Africa Mercy staan 80 bedden voor de onze patiënten. Deze bedden zijn toe aan nieuwe documentenhouders. In deze mapjes, één hangend aan het voeteneind van ieder bed, wordt de informatie over de patiënt opgeslagen. Om de patiënt van goede zorg te voorzien is zorgvuldige documentatie van groot belang. Deze documentenmapjes dragen daar goed aan bij!

Doe mee!
Wilt u heel concreet iets voor het ziekenhuisschip geven? Draag dan bij aan de aanschaf van deze documentenhouders....

Artic Challenge teams voor Mercy Ships

Doel: € 20.000,00
€ 2.300

Zaterdag 13 januari gaat The Arctic Challenge 2018 van start. Van de 35 teams doen maar liefst twee teams mee voor Mercy Ships: Ice, Earth & Fire en MercyShips.nl. Zij trotseren straks barre weersomstandigheden. Het team MercyShips.nl rijdt in een nieuwe Volvo XC60, gesponsord door Mobility Centre. Een prachtig gebaar. RTL 7 zendt het uit.

The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië. Bij deze race gaat het vooral om navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en...

Nieuwe autobanden

Doel: € 6.862,00
€ 50

Mercy Ships beschikt over een reeks auto’s die gebruikt worden voor vervoer in het land, momenteel in Kameroen. Patiënten worden met deze auto’s van en naar het HOPE Center (verblijfplaats aan wal) gereden. Het tandartspersoneel reist er dagelijks mee af naar de kliniek in de stad. Het team Palliatieve zorg gebruikt de auto’s voor bezoek bij mensen thuis. Vrijwilligers worden ermee opgepikt van het vliegveld. Kortom: deze voertuigen zijn onmisbaar voor de bemanning en de patiënten.

De banden van verschillende...

Verbetering anesthesie dankzij cuffdrukmeters

Doel: € 500,00
€ 200

Graag willen we voor het ziekenhuis op de Africa Mercy vijf cuffdrukmeters aanschaffen. Een cuffdrukmeter is een meter die binnen de anesthesie wordt gebruikt om de druk van de cuff (afsluitballonnetje) van een intubatiebuis (tube) te kunnen meten. Deze cuff bevindt zich dan tijdens narcose in de luchtpijp, net voorbij de stembanden.

Deze druk is belangrijk, omdat bij een te hoge druk er ernstige schade aan het weefsel van de luchtpijp kan ontstaan, bijvoorbeeld necrose (versterf). Vooral bij langdurige operaties,...