'Werken aan boord van een schip van Mercy Ships verandert jezelf en andere levens'

Jan Hoegee, voormalig directeur van TNO-Maritiem & Offshore, vertelt over zijn passie voor en ervaring met Mercy Ships.

Wie is Jan Hoegee in drie kernwoorden?
Zorgzaam, bruggenbouwer en teamspeler.

En de ondernemer Jan Hoegee?
Ik ben creatief en durf over grenzen te kijken. Ik kijk naar: wat kan er wel! Mijn motto is: Geniet van het team waarin je werkt en dat plezier raakt je klant!

Hoe ben je betrokken bij Mercy Ships?
Ik ken Mercy Ships sinds 2000 tijdens een bezoek van de Anastasis aan Rotterdam. In 2013 hebben we de keuze gemaakt om het cadeau van ons 25-jarig huwelijksfeest aan Mercy Ships te geven in de vorm van tijd. In 2016 hebben mijn echtgenote en ik vijf weken actief aan boord gewerkt van de Africa Mercy in Madagaskar. Het werk van Mercy Ships bindt samen en het verandert levens van mensen.

Waar zie jij kansen voor Mercy Ships?
Het bereiken van meer landen in West-Afrika door de bouw van het nieuwe, tweede schip. Tevens liggen er kansen nog meer betrokkenheid te creëren bij ondernemers, politici en in de maatschappij door goede PR. Zorg dat je op de agenda komt van bijvoorbeeld de Europese Commissie en de Verenigde Naties.

Wat zou je tegen andere ondernemers willen zeggen die Mercy Ships willen ondersteunen?
Mercy Ships heeft drie dingen nodig: geld, middelen en mensen. Het werken aan boord van een schip van Mercy Ships verandert jezelf en andere levens. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit de beste investering uit je leven is. Ga daarom zelf een periode aan boord werken en dan voel je wat ik zeg. Lukt dat niet, dan is ondersteuning door donaties van geld en/of middelen meer dan welkom. Ik zeg: doen!
Terug naar overzicht