Geloof handen en voeten geven

Vrijwilligers op de Africa Mercy gaan voor een bepaalde periode naar het schip om daar te dienen in uiteenlopende functies: tandarts, verpleegkundige, kok, leerkracht of technicus. Allemaal op hun unieke plek, met hun eigen gaven en talenten. Letterlijk geven zij hun geloof handen en voeten. Kijk hier welke rol het geloof in hun werk heeft:

 “Het geloof is tastbaar aanwezig, zonder dat er al te veel nadruk op wordt gelegd. Precies hoe ik dat het liefst beleef. We bidden we kort voor alle zieke patiënten. Het is o zo belangrijk om je focus goed te houden. Op God, op je medemens, de patiënt, maar ook voor jezelf… om te beseffen dat het niet om jou draait, maar om de ander.”
Sietske Rinkema - verpleegkundige

“Ik heb mijn hele leven als doel gehad mijn professionele mogelijkheden in te zetten voor Gods Koninkrijk en ook werken voor Mercy Ships past daar heel goed bij. Er hangt een speciale atmosfeer op de operatiekamer, door de multiculturele teamsamenstelling maar ook door de samenbindende drijfveer om niet voor eigen belang maar voor het dienen van anderen te werken.”
Henk Schaap - algemeen/gastro-intestinaal chirurg

Veelal zijn deze vrijwilligers uitgezonden vanuit hun thuisgemeente. We zien een grote kerkelijke betrokkenheid in Nederland. Niet alleen voor de vrijwilligers, maar ook voor Mercy Ships. Daar zijn we dankbaar voor.  Zo ook de Christelijke Gereformeerde Bethelkerk in Veenendaal:

"Ik raakte betrokken bij Mercy Ships door een nichtje van mij. Ze was enkele maanden op het schip geweest en zo enthousiast! Het idee ontstond bij mij om er ooit nog iets mee in de kerk te doen. Toen ik in de commissie van werelddiaconaat terechtkwam mochten we eigen projecten aandragen. Ik ging me nog meer verdiepen in Mercy Ships en dacht: wauw, wat is dit mooi! De filmpjes en de video’s online ontroerden me. We besloten een jaaractie op te zetten. We nodigden mensen uit om spreken. Deze mensen hadden echt hart voor de zaak! We schreven artikelen en we merkten dat gemeenteleden steeds meer betrokken raakten. Uiteindelijk loopt de actie bijna tegen de 14.000 euro aan en ik zie echt dat het bij de mensen leeft. Dat is de kracht: om op een afwisselende manier mensen te boeien."
Anja Gravesteijn – Christelijke Gereformeerde Bethelkerk
Terug naar overzicht