Heeft u al eens nagedacht over wat u zult nalaten als u er straks niet meer bent? Wat wilt u dat er dan met uw vermogen gebeurt? En welke mogelijkheden heeft u? Door Mercy Ships op te nemen in uw testament, geeft u kinderen en volwassen in Afrika ook na uw leven hoop en genezing. Uw gift heeft dan een blijvende invloed! 
 
Er zijn verschillende manieren om uw nalatenschap vorm te geven. De twee meest voorkomende vormen zijn een erfstelling en een legaat. Hieronder leest u meer over deze vormen. 
 
1.Erfstelling 
U kunt Mercy Ships aanwijzen als (mede)erfgenaam. In dat geval beslist u om Mercy Ships een percentage of uw gehele erfenis toe te wijzen. Het is belangrijk dat u dit laat vastleggen door een notaris in een testament. Neem contact op met uw eigen notaris of één van onderstaande notarissen, als u voorlichting hierover wilt of als u uw testament wilt laten opmaken.  

2. Legaat 
Bij een legaat geeft u Mercy Ships een vastgesteld bedrag uit uw nalatenschap. Dit kunnen ook specifiek beschreven goederen zijn zoals kunstvoorwerpen, verzamelingen of een huis. Dit bedrag of deze goederen zullen dan aan Mercy Ships toekomen na uw overlijden. Ook dit moet worden vastgelegd in uw testament door een notaris.  

U heeft de mogelijkheid om in uw testament een speciaal project aan te wijzen, waaraan u uw geld wilt besteden. Bijvoorbeeld een project waarbij u bijzonder betrokken bent. Het is wel belangrijk dit duidelijk aan te geven. Een notaris kan hier goed advies over geven.  

Informatie vanuit Mercy Ships Holland  
Wilt u uw wensen bespreken? Dat kan telefonisch of in een persoonlijk gesprek. Neemt u gerust contact met Richard van Willigen, manager afdeling Relatiebeheer, via richard.vanwilligen@mercyships.nl of 06-53989604. U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.  

Richard van Willigen 

Code Nalaten 

Mercy Ships stelt er het hoogste belang in dat wij zorgvuldig omgaan met u als testateur of legataris. 

Fondswervende instellingen moeten zich houden aan wet- en regelgeving van de overheid. Mercy Ships Holland onderschrijft de Code Nalaten zoals deze is opgesteld door de Commissie Code nalaten in opdracht van; ”Nederland Filantropieland”. Lees hier de Code Nalaten

Betrokken notarissen 
Onderstaande notarissen dragen Mercy Ships een warm hart toe. Zij staan u graag te woord voor het geven van informatie of om eventueel een testament op te stellen. 
 
Caminada Notarissen Rijswijk (ZH) 
Mr. drs. A.M.C. (Astrid) van Steenderen 
T: 070-41 38 418 
E: steenderen@caminadanotarissen.nl 
 
Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs Kapelle (Zld) 
Mr. G.L.F. Sarneel 
T: 0113-343310 
E: sarneel@meijling-sarneel.nl 
 
VelemaRijks Notariskantoor Roden (Dr) 
Mr. W.J. (Wim) Velema 
T: 050-50 10 515 
E: kantoor@velemarijks.nl  
 
Regel uw nalatenschap eenvoudig online 
Een andere mogelijkheid is om uw testament online op te stellen. Wij werken samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament. Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl. 
 
Onze juridische naam is: Stichting Mercy Ships Holland.  

Heeft u nog aanvullende vragen? Zie hieronder het contactformulier. 

Mogen we cookies gebruiken?

Lees meer in onze privacyverklaring of pas uw voorkeuren aan.

Privacyverklaring | Sluiten