Vacature: Communicatiemedewerker / Events coördinator (32-36 uur per week)

Locatie: Rotterdam

Wil jij Mercy Ships helpen bij het creëren van boeiende artikelen, nieuwsbrieven, magazines en het coördineren van fondsenwervende evenementen?

Dan werken we graag met jou samen. Jij kan ons goed ondersteunen bij het promoten, in de markt zetten van Mercy Ships in Nederland. Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. Het onlangs aangekochte tweede schip heeft ons potentieel om een positieve impact te maken op mensen die geen toegang hebben tot medische zorg enorm vergroot.

Jij gaat een belangrijke bijdrage leveren aan onze communicatie naar particulieren en bedrijven. We hebben een donateursbestand van 30.000 mensen en een bedrijven-netwerk van meer dan 100 leden. Je analyseert en adviseert welke communicatiemiddelen Mercy Ships het beste kan gebruiken voor deze doelgroepen. Je schrijft ook de artikelen voor nieuwsbrieven en ons magazine. Erg leuk aan deze functie is ook dat jij alle (interne en externe) evenementen mag coördineren. Je weet het hele jaar door een balans te vinden tussen goede communicatie en coördinatie van onze events.

Wat je gaat doen

 • Een cruciale bijdrage leveren aan onze fondsenwerving en communicatie naar particulieren en bedrijven.
 • Je analyseert en adviseert welke communicatiemiddelen Mercy Ships het beste kan gebruiken voor deze doelgroepen.
 • Je schrijft artikelen voor onze nieuwsbrieven, sociale media en magazine.
 • Erg leuk aan deze functie is ook dat jij alle evenementen, waar wij aan deel nemen of die wij zelf organiseren, mag coördineren en ondersteunen. Je trekt hierin op met de Relatiemanagers van Particulieren en Bedrijven.
 • Je weet het hele jaar door een balans te vinden tussen effectieve communicatie en coördinatie van onze events.

Kortom, lekker afwisselend toch? Hebben we je al enthousiast gemaakt?

Waarom je het hier geweldig zult vinden

 1. Je wordt onderdeel van een gemotiveerd, warm collegiaal team van 45 professionals die de bijzondere missie van Mercy Ships wil uitbouwen in Nederland;
 2. Je kan jouw ervaring inzetten voor een unieke internationale NGO; we bieden gratis operaties aan de allerarmsten met direct effect op het leven van hen en hun families;
 3. Je krijgt een jaarcontract, dat na voldoende resultaat wordt omgezet in een vast contract;
 4. 172 uur per jaar vakantie en een jaarsalaris tot € 40.000 op basis van een 36-urige werkweek (schaal 6 CAO-Rijk);
 5. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenregeling, ongevallenverzekering, reiskostenvergoeding en budget voor persoonlijke ontwikkeling;
 6. Onze kantoortijden zijn tussen 8:00 en 17:00 uur. Jouw werktijden kunnen worden ingevuld in goed overleg. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden (tot 50%);
 7. We zijn een christelijke organisatie en vinden het fijn als het geloof voor jou ook betekenis heeft. We besteden hier ook als team wekelijks aandacht aan door een overdenking en gebed.

Wat wij van jou verwachten?

Het werk dat jij verricht is van belang. Dit maakt jou echt de perfecte collega om ons te ondersteunen:

 • Aantoonbaar kennis en ervaring op het gebied van marketing en/of communicatie, bijvoorbeeld door opleiding of in een functie als Communicatiemedewerker.
 • We verwachten dat je creatief kunt schrijven, proactief communicatiemiddelen ontwikkelt en nieuwe mogelijkheden ontdekt om de doelgroepen te betrekken. Benoem concrete acties en resultaten of verwijs naar je (online) portfolio.
 • Ervaring met het ontwikkelen van nieuwe communicatiestrategieën is een pré. We verwelkomen echter ook sollicitaties van pas afgestudeerden.
 • Heb je ervaring met het organiseren van events? Benoem ook dit in je cv.
 • Als tekstschrijver beheers je de Nederlandse taal natuurlijk uitstekend. Je Engelse taal is goed omdat je ook af en toe contact hebt met ons hoofdkantoor in Texas USA.
 • Tenminste 32 uur per week beschikbaar.

Mercy Ships missie

Mercy Ships zet zich in voor de gezondheidszorg in Afrika. Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. In dit alles volgen we het voorbeeld van Jezus en zetten we ons in om hoop en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland is één van de 16 landenkantoren van Mercy Ships wereldwijd. Alles wat wij doen is gericht op het ondersteunen van het werk aan boord van de ziekenhuisschepen. Onze focus ligt op fondsenwerving en bewustwording, het werven van vrijwilligers die op de schepen werken en via ons European Distribution Centre verzorgen we de inkoop van (medische) materialen voor de schepen. 

Kom aan boord

Mis dit avontuur niet! Solliciteer direct via email sollicitatie@mercyships.nl.

Voor het volledige verhaal over deze vacature of de sollicitatieprocedure kun je bellen met Annemarie Verheul, HRM-adviseur, op 06-51693413.

Annemarie Verheul

PS. Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.