Mercy Ships richt zich op medisch specialist om levens te veranderen en landen te dienen. We streven ernaar het model van Jezus te volgen, om hoop en genezing te brengen naar de vergeten armen.

Functie

In deze afwisselende functie ben je enerzijds verantwoordelijk voor vrijwilligerswerving en anderzijds voor het positioneren van Mercy Ships Holland als vrijwilligersorganisatie.

Als Coordinator Vrijwilligers zorg je ervoor dat de algemene functies aan boord onder de aandacht komen bij potentiële vrijwilligers, je beantwoordt vragen en geeft advies over de vrijwilligersmogelijkheden, het aanmeldingsproces en het leven aan boord. Daarnaast ben je in Nederland een netwerker die in samenwerking met anderen in het team zorgt voor het coördineren van activiteiten vanuit Netwerk Vrijwilligers in Nederland en het ontwikkelen/uitvoeren van een plan voor de groei van vrijwilligers in Nederland. De ontwikkeling en uitvoering van de recruitmentstrategie is onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Je draagt hiermee bij aan een constante toestroom van vrijwilligers naar de hulpverleningsschepen. De Coördinator is verantwoordelijk voor groeiende communitybuilding onder de vrijwilligersgroep om ze actief te betrekken bij ons werk.

Verantwoordelijkheden

 • Je draagt zorg voor de uitvoering van de recruitmentstrategie vanuit de kwartaal- en maanddoelstellingen.
 • Je werft proactief voor de functies waar jij verantwoordelijk voor bent en blijft nieuwe manieren bedenken waarop je jouw doelgroep kunt benaderen.
 • Je zorgt voor een tijdige opvolging van binnengekomen leads en de administratieve taken die daarbij horen.
 • Je beantwoordt vragen van (potentiële) vrijwilligers en adviseert over welke functie bij hun persoonlijke profiel past.
 • Hoewel het hoofdkantoor in Texas verantwoordelijk is voor de uitvoering van het aanmeldingsproces, blijf je beschikbaar voor vragen en stuur je bij waar nodig.
 • Je geeft (online) presentaties over Mercy Ships en de vrijwilligersmogelijkheden.
 • Het verder ontwikkelen en uitvoeren van de visie voor Netwerk Vrijwilligers om Mercy Ships Holland als vrijwilligersorganisatie te positioneren en verschillende groepen vrijwilligers te betrekken in Nederland.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor uitvoer van (online) plannen om de doelstellingen rondom groei vrijwilligers (vanuit kerken) te borgen.
 • Het opbouwen van een netwerk met vrijwilligers en kerken om ze voor recruiting en fondsenwerving in Nederland betrokken te maken en houden.
 • Vanuit de doelgroepen ben je verantwoordelijk voor de communitybuilding en daarmee betrokkenheid richting Mercy Ships Holland.

Past deze functie bij jou?

Je bent proactief, doelgericht, een netwerker en een klantgerichte houding. Je vindt het leuk om ideeen uit te werken tot een concreet plan en stuurt waar nodig bij. Kunt met meerdere dingen tegelijkertijd bezig zijn en dankzij jouw goede planningsvaardigheden weet je het overzicht goed te bewaren.  Je bent een motivator die inspireert en door te luisteren goed kijkt wat er nodig is om de groei te realiseren.

Je kunt je mondeling en schiftelijk in zowel het Nederlands als het Engels goed uitdrukken. Je houdt rekening met cultuurverschillen binnen en buiten onze internationale organisatie maar durft onze Nederlandse visie en werkwijze wel uit te dragen.

Wat bieden wij?

 • Een gemotiveerd team dat de bijzondere missie van Mercy Ships wil uitbouwen in Nederland;
 • Een internationaal georiënteerde organisatie met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei;
 • Een jaarcontract, dat na voldoende resultaat wordt omgezet in een vast contract;
 • Salariëring op basis van de functiewaardering overheid binnen de goededoelensector.

Solliciteren?

Neem vrijblijvend contact op met Corjan Rink, manager Fondsenwerving, Recruitment en Relatiebeheer via corjan.rink@mercyships.nl of bel +31 (0)10 4102877. Ben je geïnteresseerd? Stuur je sollicitatiebrief dan voor 14 januari 2022 naar corjan.rink@mercyships.nl.

Mogen we cookies gebruiken?

Lees meer in onze privacyverklaring of pas uw voorkeuren aan.

Privacyverklaring | Sluiten