Vacature: HRM-assistent (16 uur per week)

Locatie: Rotterdam

Kan jij HRM-processen goed laten verlopen zodat collega’s zich kunnen richten op het belangrijke werk van Mercy Ships? Wil je impact maken op een groeiende christelijke organisatie? Krijg jij energie van pionieren, meedenken, verbeteren en doorpakken?

Dan werk ik, Annemarie Verheul (HRM-adviseur), graag met jou samen. We zoeken jou omdat je ons heel goed kan ondersteunen met dagelijkse HRM-werkzaamheden. Je weet nooit wat je dag brengt en welke vraag je weer krijgt vanuit de interne organisatie.

Met jouw kennis en ervaring help je ook mee op HR-projecten. In 2023 willen we ons medewerkerstevredenheidsonderzoek optimaliseren, een functiehuis opstellen en het personeelshandboek (her)schrijven. Je mag meedenken over de gewenste uitvoering, het analyseren van de huidige documenten en hoe we het resultaat gaan behalen. Graag zelfs!

Wat je gaat doen

 • Meedraaien met de lopende zaken in het HRM-team; afhandelen van e-mails van medewerkers, beantwoorden van vragen vanuit collega’s over verlof of salaris, en meer.
 • Opstellen van correspondentie of arbeidscontracten.
 • Verwerken van mutaties en bijhouden van de personeelsadministratie.
 • Ondersteunen, meedenken en uitvoering geven aan HRM projecten en werving.

Kortom, lekker afwisselend toch? Hebben we je al enthousiast gemaakt?

Waarom je het hier geweldig zult vinden

 1. Je wordt onderdeel van een gemotiveerd, warm collegiaal team van 45 professionals die de bijzondere missie van Mercy Ships wil uitbouwen in Nederland;
 2. Je kan jouw ervaring inzetten voor een unieke internationale NGO; we bieden gratis operaties aan de allerarmsten met direct effect op het leven van hen en hun families;
 3. Je krijgt een jaarcontract, dat na voldoende resultaat wordt omgezet in een vast contract;
 4. 172 uur per jaar vakantie en een jaarsalaris tot € 40.000 op basis van een 36-urige werkweek (schaal 6 CAO-Rijk);
 5. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenregeling, ongevallenverzekering, reiskostenvergoeding en budget voor persoonlijke ontwikkeling;
 6. Onze kantoortijden zijn tussen 8:00 en 17:00 uur. Jouw werktijden kunnen worden ingevuld in goed overleg. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden (tot 50%);
 7. We prediken het evangelie niet, maar we vinden het fijn als het christelijk geloof voor jou van betekenis is in jouw dagelijks leven. Je kunt hier gelijkgestemden verwachten die hier tijd aan besteden. Elke maandagochtend heb je een weekopening.

Wat breng je mee?

Het werk dat jij verricht is belangrijk. Dit maakt jou echt de perfecte collega om ons te ondersteunen en er een fijne werkplek van te maken:

 • Aantoonbaar kennis van HRM-processen en/of HRM-wetgeving;
 • Heb je ervaring met HRM-projecten? Benoem concrete acties en resultaten in je cv of sollicitatiebrief;
 • Ervaring binnen de goededoelensector en met HRM software zoals Nmbrs is een pré;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed omdat je ook af en toe contact hebt met ons hoofdkantoor in Texas USA.

Mercy Ships missie

Mercy Ships zet zich in voor de gezondheidszorg in Afrika. Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. In dit alles volgen we het voorbeeld van Jezus en zetten we ons in om hoop en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland is één van de 16 landenkantoren van Mercy Ships wereldwijd. Alles wat wij doen is gericht op het ondersteunen van het werk aan boord van de ziekenhuisschepen. Onze focus ligt op fondsenwerving en bewustwording, het werven van vrijwilligers die op de schepen werken en via ons European Distribution Centre verzorgen we de inkoop van (medische) materialen voor de schepen. 

Solliciteer nu

Mis dit avontuur niet! Solliciteer direct via email sollicitatie@mercyships.nl.

Voor het volledige verhaal over deze vacature of de sollicitatieprocedure kun je bellen met Annemarie Verheul, HRM-adviseur, op 06-51693413.

Annemarie Verheul

PS. Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.