Vacature: Manager Communicatie en Fondsenwerving (MT-Lid)

Locatie: Rotterdam

Ga jij Mercy Ships helpen een sterker netwerk met bedrijven op te bouwen voor fondsenwerving?

Wereldwijd hebben 5 miljard mensen geen toegang tot veilige en betaalbare chirurgische zorg. Elk jaar overlijden hierdoor bijna 17 miljoen mensen, terwijl een veelvoud daarvan pijn lijdt of langs de kant staat in de samenleving. Dat is een structureel probleem.

Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten in Afrika en trainen we lokale medische professionals. Het onlangs aangekochte tweede schip heeft ons potentieel om een positieve impact te maken op mensen in nood drastisch vergroot. Deze groei gaat echter hand in hand met grotere financiële behoeften. Daar ga jij een belangrijke strategische bijdrage aan leveren!

Jouw team bestaat uit 4 communicatie- en marketingcollega’s, 4 relatiemanagers die zich op diverse doelgroepen richten (grote gevers, stichtingen, vermogensfondsen, nalatenschappen, bedrijven en particulieren), een assistent die de relatiemanagers ondersteunt en natuurlijk onze geweldige vrijwilligers; stuk voor stuk zelfstandige en enthousiaste professionals, die samen met jou aan de slag willen gaan.

Wat je gaat doen

 • Het verder ontwikkelen en uitvoeren van een effectieve communicatiestrategie gericht op 100.000 donateurs en een grote diversiteit aan doelgroepen zoals bedrijven, stichtingen, particulieren en kerken.
 • Het realiseren van ambitieuze fondsenwervingsdoelen voor medische ingrepen en trainingsprojecten met een inkomstenbudget van ruim 10 miljoen euro per jaar.
 • Het beheren en motiveren van je fantastische team om de doelstelling van minimaal 10% groei elk jaar te realiseren.
 • Het uitbreiden van ons (bedrijfs)netwerk en markten. Je werkt ook nauw samen met andere hulporganisaties en medische NGO’s.
 • Het bewaken van de internationale merkrichtlijnen met alle vrijheid om nieuwe dingen te proberen.

Waarom je het hier geweldig zult vinden

 1. Gebruik jouw ervaring om ons zakelijke netwerk uit te breiden voor een duurzame toekomst waarin Mercy Ships hoop en genezing biedt aan de allerarmsten.
 2. Je wordt lid van een unieke internationale NGO; we voeren medische operaties uit met direct zichtbare duurzame effecten op het leven van mensen en hun families.
 3. Word onderdeel van een professioneel, gepassioneerd en groeiend Nederlands team van 45 mensen.
 4. Ontwikkel je verder door externe trainingen en inhouse inspiratiesessies te volgen.
 5. 172 uur per jaar vakantie en een jaarsalaris tot € 65.000, gebaseerd op relevante ervaring, en een 36-urige werkweek (schaal 11 CAO-Rijk).
 6. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenvoorziening, ongevallenverzekering, en reiskostenvergoeding.
 7. Onze kantoortijden zijn doorgaans tussen 8:00 en 17:00 uur. Jouw werktijden zijn flexibel en thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden (tot 50%).

Wat breng je mee

Het werk dat jij verricht is belangrijk. Om succesvol te zijn in deze rol, hebben we dit profiel voor ogen:

 • Ruime werkervaring in fondsenwerving, marketing en communicatie bij een NGO.
 • Bewezen leiderschap en in staat om een organisatie te laten groeien.
 • Kennis van de Nederlandse markt en op de hoogte van marketingtrends en ontwikkelingen, op het gebied van AI, ChatGPT, hybride events, social media, online marketing en magazines (je gaat al deze middelen hier vinden).
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse communicatie- en presentatievaardigheden, met het vermogen om overtuigende boodschappen over te brengen aan een breed publiek.
 • We zijn een christelijke organisatie en vinden het fijn als het geloof voor jou ook betekenis heeft. We besteden hier ook als team wekelijks aandacht aan door een overdenking en gebed.
 • Minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Mercy Ships missie

Mercy Ships zet zich in voor de gezondheidszorg in Afrika. Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. In dit alles volgen we het voorbeeld van Jezus en zetten we ons in om hoop en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland is één van de 16 landenkantoren van Mercy Ships wereldwijd. Alles wat wij doen is gericht op het ondersteunen van het werk aan boord van de ziekenhuisschepen. Onze focus ligt op fondsenwerving en bewustwording, het werven van vrijwilligers die op de schepen werken en via ons European Distribution Centre verzorgen we de inkoop van (medische) materialen voor de schepen.

Kom aan boord

Mis dit avontuur niet! Solliciteer direct via email sollicitatie@mercyships.nl.

Voor het volledige verhaal over deze vacature of de sollicitatieprocedure kun je bellen met Anita Delhaas, Algemeen Directeur, via anita.delhaas@mercyships.nl of +31 6 38 47 93 43.

Anita Delhaas