Vacature: Recruiter – Technisch / Maritiem

Locatie: Rotterdam

Hoe tof zou het zijn om een tijdje aan boord van een ziekenhuisschip te wonen om daar met jouw specifieke werkervaring het verschil te maken voor de allerarmsten!?

Het recruitmentteam op ons kantoor in Rotterdam bestaat momenteel uit 4 personen (2 recruiters, member care coördinator en manager). Jij gaat ons fijne team versterken met het werven van Nederlandse vrijwilligers met een medische, technische en maritieme achtergrond. Dat doe je door de naamsbekendheid van Mercy Ships binnen deze doelgroepen te verhogen. Online en offline. Je zult ervaren dat het enorm inspirerend is om vrijwilligers te spreken met een sterke motivatie om betekenisvol werk te doen. Jij helpt mensen om erachter te komen of aan boord gaan iets voor hen is en begeleidt en adviseert hen tijdens hun volunteer journey.

Wat je gaat doen

 • Het opstellen en uitvoeren van een plan van aanpak om 275 nieuwe (potentiële) vrijwilligers te bereiken. Wees gerust. Dit aantal is de doelstelling voor het gehele Nederlandse recruitmentteam.
 • Jij bent verantwoordelijk voor de werving van technische en maritieme functies. Voor de medische functies doe je dit samen met een collega recruiter.
 • Potentiële vrijwilligers kunnen bij jou terecht voor vragen en advies rondom de functies, het aanmeldingsproces en het leven aan boord.
 • Onze collega’s op het hoofdkantoor in Amerika zorgen voor het selectieproces dus je hoeft weinig tijd te besteden aan interviewplanning of selectiegesprekken.
 • Onze doelgroepen zijn goed te bereiken via (vak)beurzen, evenementen en congressen dus daar mag je een bijdrage aan leveren. Of andere projecten die onze recruitment processen innoveren en verbeteren. Je mag sowieso bijdragen aan de vrijwilligers-informatieavond die we maandelijks met het team organiseren.

Waarom je het hier geweldig zult vinden

 1. Je wordt onderdeel van een gemotiveerd en collegiaal team van 45 collega’s die de bijzondere Mercy Ships missie in Nederland wil uitbouwen.
 2. Je kunt jouw professionele ervaring inzetten voor een unieke internationale NGO en een fantastische kandidaatervaring.
 3. Je krijg een jaarcontract, dat we bij goed functioneren graag willen verlengen naar een vaste overeenkomst.
 4. Salaris maximaal 49.000 euro (schaal 8 van cao Rijk), waarbij een 36-urige werkweek een fulltime dienstverband is.
 5. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, ongevallenverzekering, reiskostenvergoeding en budget voor persoonlijke ontwikkeling.
 6. Onze kantoortijden zijn tussen 8:00 en 17:00 uur. Jouw werktijden kunnen worden ingevuld in goed overleg. Er is ruimte om tot 50% van je werkweek vanuit huis te werken.

Wat breng je mee

Het werk dat jij verricht is van belang. Dit maakt jou echt de perfecte collega om samen met ons de werving van vrijwilligers een boost te geven:

 • Aantoonbaar ervaring in recruitment (bureauzijde of corporate).
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je hebt oog voor culturele verschillen en weet daarbij op een respectvolle manier onze Nederlandse werkwijze uit te dragen.
 • We zijn een christelijke organisatie en vinden het fijn als het geloof voor jou ook betekenis heeft. We besteden hier ook als team wekelijks aandacht aan door een overdenking en gebed.
 • Minimaal 32 uur of 4 dagen per week beschikbaar.

Mercy Ships missie

Mercy Ships zet zich in voor de gezondheidszorg in Afrika. Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. In dit alles volgen we het voorbeeld van Jezus en zetten we ons in om hoop en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland is één van de 16 landenkantoren van Mercy Ships wereldwijd. Alles wat wij doen is gericht op het ondersteunen van het werk aan boord van de ziekenhuisschepen. Onze focus ligt op fondsenwerving en bewustwording, het werven van vrijwilligers die op de schepen werken en via ons European Distribution Centre verzorgen we de inkoop van (medische) materialen voor de schepen. 

Kom aan boord

Mis dit avontuur niet! Solliciteer direct via email sollicitatie@mercyships.nl.

Heb je eerst nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Annemarie de Rijke, Manager Recruitment, via annemarie.derijke@mercyships.nl of +31 6 30 64 25 43.

Annemarie de Rijke