Vacature: Relatiemanager – Fondsenwerving Stichtingen en Fondsen en Nalatenschappen (24 uur per week)                                        

Locatie: Rotterdam

Ga jij Mercy Ships helpen een sterker netwerk met Stichtingen, Fondsen en Nalatenschappen op te bouwen voor fondsenwerving?

Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. Het onlangs aangekochte tweede schip heeft ons potentieel om een positieve impact te maken op mensen in nood drastisch vergroot. Deze groei gaat echter hand in hand met grotere financiële behoeften. Daar ga jij een belangrijke bijdrage aan leveren!

Fondsen van stichtingen, fondsen en nalatenschappen zijn belangrijker voor Mercy Ships. Het vraagt creativiteit om dit verder te ontwikkelen, zowel intern als extern. Als onze Relatiemanager op dit aandachtsgebied ben jij een netwerker die zorgt voor groei ter ondersteuning van onze missie.

Wat je gaat doen

 • Je ontwikkelt strategieën voor fondsenwerving en voert deze uit voor stichtingen, fondsen en nalatenschappen.
 • Een netwerk van donateurs beheren, sterke relaties opbouwen en onderhouden om hun betrokkenheid en steun te vergroten.
 • Nieuwe leads opvolgen die verkregen zijn door onze fondsenwervingscampagnes met behulp van Salesforce CRM.
 • Organiseren van liefdadigheidsevenementen, bijvoorbeeld op maritieme beurzen zoals Europort in Ahoy.
 • Projectvoorstellen schrijven voor Requests for Proposals (RFP) of offerteaanvragen, waarin onze missie en impact worden benadrukt.
 • Werk samen met het communicatieteam aan marketingcampagnes en ons donorserviceteam om prioriteiten op elkaar af te stemmen.

Waarom je het hier geweldig zult vinden

 1. Gebruik jouw ervaring om ons zakelijke netwerk uit te breiden voor een duurzame toekomst waarin Mercy Ships hoop en genezing biedt aan de allerarmsten.
 2. Je wordt lid van een unieke internationale NGO; we voeren medische operaties uit met direct zichtbare duurzame effecten op het leven van mensen en hun families.
 3. Word onderdeel van een professioneel, gepassioneerd en groeiend Nederlands team van 45 mensen.
 4. Ontwikkel je verder door externe trainingen en inhouse inspiratiesessies te volgen.
 5. Je krijgt een tijdelijk contract van 1 jaar.
 6. 172 uur per jaar vakantie en een jaarsalaris tot € 49.000 op basis van een 36-urige werkweek (schaal 8 CAO-Rijk).
 7. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenvoorziening, ongevallenverzekering, en reiskostenvergoeding.
 8. Onze kantoortijden zijn doorgaans tussen 8:00 en 17:00 uur. Jouw werktijden zijn flexibel en thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden (tot 50%).
 9. We prediken het evangelie niet, maar we vinden het fijn als het christelijk geloof van betekenis is voor jou in je dagelijks leven. Je kunt hier gelijkgestemden verwachten die hier tijd aan besteden. Elke maandagochtend heb je een weekopening.

Wat wij van jou verwachten

Het werk dat jij verricht is belangrijk. Om succesvol te zijn in deze rol, hebben we dit profiel voor ogen:

 • 3+ jaar ervaring in zakelijke verkoop of fondsenwerving, met een bewezen staat van dienst in het behalen of overtreffen van doelstellingen.
 • Aantoonbaar vaardig om sterke relaties met zakelijke partners, sponsors en donoren te leggen en te onderhouden.
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse communicatie- en presentatievaardigheden, met het vermogen om overtuigende RFP voorstellen over te brengen aan een breed publiek.
 • Ongeveer 24 uur per week beschikbaar.

Mercy Ships missie

Mercy Ships zet zich in voor de gezondheidszorg in Afrika. Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. In dit alles volgen we het voorbeeld van Jezus en zetten we ons in om hoop en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland is één van de 16 landenkantoren van Mercy Ships wereldwijd. Alles wat wij doen is gericht op het ondersteunen van het werk aan boord van de ziekenhuisschepen. Onze focus ligt op fondsenwerving en bewustwording, het werven van vrijwilligers die op de schepen werken en via ons European Distribution Centre verzorgen we de inkoop van (medische) materialen voor de schepen.

Solliciteer nu

Mis dit avontuur niet! Solliciteer direct via email sollicitatie@mercyships.nl.

Heb je eerst nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Corjan Rink, Manager Recruitment, via corjan.rink@mercyships.nl of +31 6 18 86 05 52.

Corjan Rink