Locatie: Rotterdam

Inkoop met impact: Versterk ons team en maak een wereld van verschil bij Mercy Ships.

Met onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten in Afrika en trainen we lokale medische professionals. Ons recentelijk toegevoegde tweede schip heeft ons potentieel om een positieve impact te maken op mensen in nood enorm vergroot.

Deze groei gaat hand in hand met meer inkoop van benodigdheden op deze schepen. Daar ga jij een belangrijke bijdrage aan leveren!

Wat je gaat doen

Administratie (60%): In je administratieve rol ben je verantwoordelijk voor het accuraat documenteren van alle inkoopactiviteiten. Dit omvat het verwerken van gegevens in ons ERP-systeem en Excel, waaronder factuurcontrole, en het samenwerken met een extern financieel administratiekantoor voor betalingen.

Operationele inkoop (40%): Als onderdeel van je operationele inkooptaken, ga je een breed scala aan materialen inkopen, waaronder maritieme en technische materialen, voedsel, algemene goederen en medische benodigdheden. Hierbij behandel je inkoopaanvragen, plaats je bestellingen en bewaak je de levertijden.

Efficiënte communicatie: Door effectief te communiceren met collega’s op onze ziekenhuisschepen en binnen de internationale organisatie, zorg je ervoor dat onze operaties soepel verlopen.

Hebben we je al enthousiast gemaakt met deze diversiteit in werkzaamheden?

Waarom je het hier geweldig zult vinden

 1. Gebruik jouw administratieve en inkoopvaardigheden om direct bij te dragen aan de missie van Mercy Ships; hoop en genezing bieden aan de allerarmsten.
 2. Maak het verschil bij een unieke internationale NGO; we voeren medische operaties uit met direct zichtbare duurzame effecten op het leven van mensen en hun families.
 3. Word onderdeel van een groeiend Inkoop team (totaal 10 personen) dat naast het magazijn gevestigd is.
 4. Ons Nederlandse team van 50 mensen is professioneel, gepassioneerd en groeiend.
 5. Ontwikkel je verder door externe trainingen en interne inspiratiesessies te volgen.
 6. 172 uur per jaar vakantie en een jaarsalaris van € 33.000 tot € 40.000, gebaseerd op relevante ervaring, en een fulltime 36-urige werkweek (schaal 6 CAO-Rijk).
 7. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenvoorziening, ongevallenverzekering, en reiskostenvergoeding.
 8. Onze kantoortijden zijn doorgaans tussen 8:00 en 17:00 uur. Jouw werktijden zijn flexibel en thuiswerken is mogelijk.

Wat breng je mee

Je werk is heel belangrijk. Voor deze baan zoeken we iemand die:

 • Voldoende ervaring in inkoop, commerciële of financiële administratie om zelfstandig te kunnen werken in deze functie.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels.
 • Ervaring met Office en ERP systemen.
 • Beschikbaar voor 3 dagen / 24 uur per week (voorkeur voor werken op kantoor).

We zijn een christelijke organisatie en vinden het fijn als het geloof voor jou ook betekenis heeft. We besteden hier ook als team wekelijks aandacht aan door een overdenking en gebed.

Mercy Ships missie

Mercy Ships zet zich in voor de gezondheidszorg in Afrika. Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. In dit alles volgen we het voorbeeld van Jezus en zetten we ons in om hoop en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland is één van de 16 landenkantoren van Mercy Ships wereldwijd. Alles wat wij doen is gericht op het ondersteunen van het werk aan boord van de ziekenhuisschepen. Onze focus ligt op fondsenwerving en bewustwording, het werven van vrijwilligers die op de schepen werken en via ons European Distribution Centre verzorgen we de inkoop van (medische) materialen voor de schepen.

Kom aan boord

Mis deze kans niet om deel uit te maken van iets zinvols. Solliciteer direct via email sollicitatie@mercyships.nl.

Voor het volledige verhaal over deze vacature of de sollicitatieprocedure kun je bellen met Marnix Paul, Directeur European Distribution Center, op +31 6 20 54 26 96.