Locatie: Rotterdam

Maak het verschil met je content: Versterk ons communicatieteam en zorg voor een impactvolle online aanwezigheid bij Mercy Ships.

Met onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten in Afrika en trainen we lokale medische professionals. Ons recentelijk toegevoegde tweede schip heeft ons potentieel om een positieve impact te maken op mensen in nood enorm vergroot.

Content wordt steeds belangrijker voor fondsenwerving. Daarom is jouw rol als Content Manager cruciaal om onze missie digitaal uit te dragen en onze impact te vergroten.

Wat je gaat doen

Contentcreatie en onderhoud: Je onderhoudt en actualiseert de content op de website, zoals pagina’s voor donatiecampagnes, fondsenwerving en vacatures. In samenwerking met je collega’s zorg je ervoor dat onze online uitingen zijn afgestemd op onze offline branding.

Websitebeheer: Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud van mercyships.nl en gerelateerde websites. Dit omvat het optimaliseren van de website op het gebied van conversie, uitstraling en gebruiksvriendelijkheid.

Daarnaast werk je mee aan de doorontwikkeling van de website, met een belangrijke update gepland voor 2025. Je onderzoekt en implementeert innovatieve AI-oplossingen om onze online aanwezigheid te versterken en de gebruikerservaring te verbeteren. Bijvoorbeeld het opzetten van een slimme chatbot om bezoekers te helpen met vragen en donaties, en het verkennen van andere AI-toepassingen zoals contentgeneratie en personalisatie.

Hebben we je al enthousiast gemaakt met deze diversiteit in werkzaamheden?

Waarom je het hier geweldig zult vinden

 1. Gebruik jouw creatieve vaardigheden om direct bij te dragen aan de missie van Mercy Ships; hoop en genezing bieden aan de allerarmsten.
 2. Je krijgt de ruimte om invulling te geven aan je werk en slimme oplossingen te bedenken.
 3. Maak het verschil bij een unieke internationale NGO; we voeren medische operaties uit met direct zichtbare duurzame effecten op het leven van mensen en hun families.
 4. Werk samen met een gepassioneerd team van 5 relatiebeheerders en 5 communicatie collega’s.
 5. Ons Nederlandse team van 50 mensen is professioneel, gepassioneerd en groeiend.
 6. Ontwikkel je verder door externe trainingen en interne inspiratiesessies te volgen.
 7. 172 uur per jaar vakantie en een jaarsalaris tot  € 42.000, gebaseerd op relevante ervaring, en een 36-urige werkweek (schaal 6 CAO-Rijk).
 8. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenvoorziening, ongevallenverzekering, en reiskostenvergoeding.
 9. Onze kantoortijden zijn doorgaans tussen 8:00 en 17:00 uur. Jouw werktijden zijn flexibel en thuiswerken is mogelijk.

Wat breng je mee

Je werk is heel belangrijk. Om succesvol te zijn in deze rol, hebben we dit profiel voor ogen:

 • Ervaring met contentcreatie en het (functioneel en technisch) beheren en ontwikkelen van websites.
 • Kennis of ervaring met SEO, webanalytics, conversie-optimalisatie, WordPress CMS, HTML en andere online tools zoals Eventbrite, SurveyMonkey of Mailchimp.
 • Affiniteit met AI en enthousiasme om nieuwe technologieën te omarmen.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels.
 • Beschikbaar voor 4 dagen, ofwel 28 – 32 uur, per week.

We zijn een christelijke organisatie en vinden het fijn als het geloof voor jou ook betekenis heeft. We besteden hier ook als team wekelijks aandacht aan door een overdenking en gebed.

De missie van Mercy Ships

Mercy Ships zet zich in voor de gezondheidszorg in Afrika. Met behulp van onze ziekenhuisschepen, de Global Mercy en Africa Mercy, bieden we gratis operaties aan de allerarmsten en trainen we lokale medische professionals. In dit alles volgen we het voorbeeld van Jezus en zetten we ons in om hoop en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland is één van de 16 landenkantoren van Mercy Ships wereldwijd. Alles wat wij doen is gericht op het ondersteunen van het werk aan boord van de ziekenhuisschepen. Onze focus ligt op fondsenwerving en bewustwording, het werven van vrijwilligers die op de schepen werken en via ons European Distribution Centre verzorgen we de inkoop van (medische) materialen voor de schepen.

Kom aan boord

Mis deze kans niet om deel uit te maken van iets zinvols. Solliciteer direct via email sollicitatie@mercyships.nl.

Voor het volledige verhaal over deze vacature of de sollicitatieprocedure kun je bellen met Corjan Rink, Manager Communicatie, Fondsenwerving en Donor Services, op +31 6 18 86 05 52.