Project

Spanning op de Africa Mercy

€ 3.781,90
€ 3.600,-
De Africa Mercy is soms net een drijvend dorp. Kinderen gaan er naar school en volwassenen zijn er aan het werk als bakker, monteur of verpleegkundige. Er wordt gegeten, geslapen, gelachen, gehuild… En natuurlijk worden er levensveranderende – en soms levensreddende! – operaties uitgevoerd.

Het leven op de Africa Mercy gaat 24 uur per dag, 7 dagen per week door.

Als de stroom op de Africa Mercy zou uitvallen, dan zou dat een directe bedreiging betekenen voor het welzijn van de patiënten en de bemanning. Zeker wanneer de chirurgen aan het opereren zijn, mag er geen oponthoud zijn. Daarom beschikt het schip over noodverlichting, die gevoed worden door accu’s. Zodra de spanning van het stroomnetwerk wegvalt, schakelt het systeem acuut daarop over.

Zo kan het werk op de Africa Mercy toch doorgaan.

Twintig van de batterijen die de noodverlichting aan boord van de Africa Mercy van stroom voorzien, zijn aan vervanging toe. De aanschaf hiervan kost in totaal 3600 euro, omgerekend 180 euro per accu.

Houd de spanning erin
Wilt u concreet bijdragen aan het werk van Mercy Ships? Steun dan deze actie! Iedere gift helpt! Dank u wel.

Stap 1 van 4

  • Ja, ik doe mee!

    U ontvangt dan elke maand indrukwekkende verhalen, actuele vacatures en het laatste nieuws in de mailbox.

Medische zorg voor ieder mens
Wij maken chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, vanaf het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers én de betrokkenheid van vele anderen.

© Mercy Ships Holland – DisclaimerPrivacyverklaring

Mercy Ships maakt gebruik van cookies.

Wil je meer weten lees dan onze privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen