Verdubbelings­actie

Momenteel loopt er geen verdubbelingsactie. Houd deze website in de gaten voor meer informatie. Wilt u een gift doen? Ga naar het donatieformulier.

Stap 1 van 4

25%
  • Ja, ik doe mee!

    U ontvangt dan elke maand indrukwekkende verhalen, actuele vacatures en het laatste nieuws in de mailbox.

Mercy Ships is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.

Maak samen met ons het verschil

Wij zijn Ruben en Silke Galama, en wij werken sinds 2016 vol enthousiasme voor Mercy Ships. Op het ziekenhuisschip de Africa Mercy hebben we niet alleen elkaar, maar ook onze gezamenlijke missie gevonden hebben. Door ons werk aan boord kunnen we de armste mensen ter wereld een hand toereiken. We laten hen – in navolging van Jezus – voelen dat ze waardevol zijn en bieden hen medische zorg.

Mercy Ships maakt het verschil voor zoveel kostbare mensen. Op deze pagina leest u een aantal van hun verhalen. Maakt u samen met ons het verschil en geeft u een patiënt het mooiste cadeau? Dank u wel!

Ruben en Silke

Aicha kan weer zien

Toen Aicha nog maar drie maanden oud was, kreeg ze aan beide ogen last van staar. Haar moeder Fatoumata zocht hulp bij lokale artsen, maar verdrietig genoeg zonder succes. Een jaar later arriveerde Mercy Ships, en dat zorgde uiteindelijk voor een grote verandering.

Maakt u dit werk mede mogelijk?

Wat u kunt geven

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van ingrepen en de bijbehorende gemiddelde kosten. Dit zijn symbolische cadeaus, bedoeld om inzichtelijk te maken wat wij met uw gift kunnen doen. Uw gift verandert levens!

Deze maand: verdubbelingsactie

Deze maand is er weer een verdubbelingsactie. Twee bevriende sponsors hebben toegezegd dat ze in december de giften tot een bedrag van € 220.000,- willen verdubbelen. Help mee en maak dubbel zoveel operaties mogelijk met uw eindejaarsgift!

Verhalen

Een wereld vol kleuren voor Aicha

Aicha is nog maar drie maanden oud als haar ouders ontdekken dat er iets mis is met haar ogen. ‘Ze probeert geen dingen vast te grijpen zoals haar twee oudere broers en zussen op die leeftijd,’ vertelt haar moeder Fatmata. Als Mercy Ships aanmeert in Conakry, de hoofdstad van Guinee, aarzelt ze. Zou ze Aicha meenemen naar een screening? Uiteindelijk waagt ze de stap.

Zou er nog hoop zijn voor Aicha’s gezichtsvermogen? Gelukkig blijkt op de Africa Mercy dat Aicha geopereerd kan worden, een groot wonder voor Fatmata! Als Aicha geholpen is, gaat er een nieuwe wereld voor haar open die ze nauwelijks kan bevatten. Een wereld vol kleuren, met zoveel nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.

Drissa kan weer naar school

Drissa is nog maar 5 jaar oud als hij struikelt en er een pot kokend hete olie over hem heen valt. Drissa raakt ernstig verbrand aan zijn nek en borst. Door het ontbreken van goede medische zorg kan hij zijn nek niet goed meer bewegen. Op school wordt hij uitgelachen om zijn afwijkende uiterlijk. Dat doet hem zoveel pijn, dat hij niet meer naar school gaat. Zijn toekomst ligt in duigen – totdat zijn vader hoort over Mercy Ships. Een operatie aan boord van de Africa Mercy zorgt ervoor dat hij zijn nek weer kan bewegen, en niet meer bang hoeft te zijn om uitgelachen te worden. Drissa kan weer naar school!

Dokter Patricia runt nu haar eigen oogkliniek

Voor dokter Patrica is oogheelkunde haar hele leven al een roeping. Maar de mogelijkheden om oogchirurg te worden in haar thuisland Kameroen zijn beperkt. De training van Mercy Ships op de Africa Mercy is voor haar dan ook een droom die uitkomt! In drie maanden training neemt Patricia deel aan meer dan 300 operaties. Hierna is dokter Patricia klaar om alles wat ze geleerd heeft toe te passen in haar eigen omgeving. In Garoua, een stad in het noorden van Kameroen, heropent ze de oogkliniek van het plaatselijke ziekenhuis. Na een paar jaar keert ze terug naar het schip, om daar nu als vrijwillig chirurg haar steentje bij te dragen.

Weer vooruit durven kijken

De tienjarige Houssainatou moet al veel meemaken in haar jonge leven. Vanaf kleuterleeftijd heeft ze veel pijn in haar mond. De pijn resulteert door de jaren heen in een flinke bult op haar kaak, die langzamerhand steeds groter wordt. Haar vader Souleymane maakt zich grote zorgen om haar toekomst. Zal hij zijn lieve meid gaan verliezen? Gelukkig hoort hij van een familielid over Mercy Ships. Hij aarzelt niet langer en brengt zijn dochter naar de selectie op de Africa Mercy. Als ze te horen krijgen dat Houssainatou geopereerd kan worden, is Souleymane naar eigen zeggen ‘de gelukkigste man ter wereld’. ‘Mijn angst is weg,’ zegt hij. Vroeger was ik bang dat Houssainatou jong zou komen te overlijden, maar nu durven we weer vooruit te kijken!’

Wat wij doen

Mercy Ships biedt gratis chirurgische zorg aan de allerarmsten. Dat doen we op en rond het grootste ziekenhuisschip ter wereld, dat volledig gerund wordt door zo’n vijfhonderd professionele vrijwilligers.

Op deze speciale pagina nemen we u mee in ons veelzijdige werk in Afrika. Er gebeurt veel, zowel aan boord van de Africa Mercy als aan wal, in het HOPE-center en de revalidatietenten. Lees de patiëntverhalen, kijk wat u kunt geven en doe mee!

Doe mee!

Uw gift maakt het verschil in mensenlevens zoals Aicha en dokter Patricia. Samen kunnen we medische zorg mogelijk maken voor de mensen in Afrika. Om hen levensreddende operaties en specialistische trainingen op het gebied van chirurgie te bieden, hebben we uw hulp nodig.

Uw bijdrage maakt deze decembermaand dubbel verschil.

© 2019 – Mercy Ships – DisclaimerPrivacyverklaring

Medische zorg voor ieder mens
Wij maken chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, vanaf het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers én de betrokkenheid van vele anderen.

Mercy Ships maakt gebruik van cookies.

Wil je meer weten lees dan onze privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen