Onze visie, missie en kernwaarden

Hoop en genezing voor de allerarmsten

Mercy Ships is een christelijk goed doel met een duidelijke missie: in navolging van Jezus hoop en genezing brengen aan de allerarmsten in de wereld, omdat ieder mens kostbaar is.

Visie

Mercy Ships streeft ernaar, in navolging van Jezus, het toonbeeld van liefde in actie te worden door hoop te geven en genezing te brengen.

Missie

Mercy Ships Holland wil mensen en middelen inzetten ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships. Mercy Ships wil, in navolging van Jezus, hoop geven en genezing brengen aan kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden omdat ieder mens kostbaar is.

Kernwaarden

 • Compassie
  Naastenliefde is wat ons drijft om ons werk te doen.
 • Bijbelse normen en waarden
  Onze belangrijkste motivatie om anderen te helpen is het voorbeeld van Jezus volgen.
 • Kwaliteit
  We streven naar uitmuntendheid in alle lagen van ons werk, zodat we hoogwaardige zorg kunnen aanbieden van dezelfde kwaliteit als in de westerse wereld. Iedereen verdient goede zorg ongeacht ras, geslacht, geboorteplaats of religieuze achtergrond.
 • Integriteit
  We streven in al ons handelen naar eerlijkheid, transparantie en betrouwbaarheid.
 • Verantwoordelijkheid
  Wij geloven dat als je in staat bent om een ander te helpen, je dat moet doen, omdat ieder mens kostbaar is. Wij hebben het voorrecht om in een welvarend land te leven, maar moeten onze verantwoordelijkheid nemen om andere, minder ontwikkelde landen te helpen, binnen onze capaciteiten. Ieder mens is gelijk en hoort als gelijke te worden behandeld. Daarom verlenen wij medische en ontwikkelingshulp aan de hulpbehoevenden in de armste landen in Afrika.

© 2019 – Mercy Ships – DisclaimerPrivacyverklaring

Medische zorg voor ieder mens
Wij maken chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, vanaf het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers én de betrokkenheid van vele anderen.

Mercy Ships maakt gebruik van cookies.

Wil je meer weten lees dan onze privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen