Africa Mercy (2007-heden)

Mercy Ships kocht de Deense treinferry Dronning Ingrid in 1999 en toen begon de metamorfose naar een ziekenhuisschip. Later kreeg ze de naam Africa Mercy en kon ze in 2007 eindelijk haar eerste reis maken. In 2007 kwam de Africa Mercy ook naar Rotterdam en werden een handvol rondleidingen voor oud-bemanningsleden aangeboden.

De Africa Mercy is 152 meter lang, 23,7 meter breed en heeft een gross tonnage van 16,572. Het ziekenhuis aan boord is uitgerust met moderne medische apparatuur zoals een CT-scanner, X-ray, laboratoriumdiensten en een Nikon Coolscope voor diagnoses. Er zijn 5 operatiekamers en 82 bedden voor patiënten. Lees hier hoe het ziekenhuis aan boord werkt.

Het ziekenhuisschip heeft een bemanning van ongeveer 400 volwassenen (singles, echtparen, gezinnen) en 50 kinderen. Zij verblijven in cabins (hutten) van allerlei formaten: van een- tot tienpersoonskamers. Ook zijn er hutten voor families. De vrijwilligers aan boord komen uit circa 40 verschillende landen.

De Africa Mercy is net een drijvend dorp. Aan boord wordt gezamenlijk gegeten in de eetzaal (lopend buffet). Voor de bemanning zijn er verder de volgende faciliteiten: een internetcafé, een bank, een fitnessruimte, een postkantoor, de Ship Shop (winkeltje), een snackbar, een (klein) zwembad en een (jawel) Starbucks Café (gedoneerd).
Terug naar overzicht