Christelle: zeven jaar later

Elf jaar was Christelle toen ze de loopplank opliep samen met haar moeder Bernadette. Door haar gespleten lip werd Christelle jarenlang aangestaard, bespot en gemeden. Haar moeder was nog meer bezorgd om de fysieke gezondheid van haar dochter. Ze kon niet normaal eten en drinken vanwege haar misvormde mond en lip. Hand in hand stapten moeder en dochter aan boord, hopend op en biddend om een wonder.

Verandering
Zeven jaar later: Christelle, nu 18, lacht ons met haar stralende grote bruine ogen toe als ze ons begroet tijdens een bezoek aan haar dorpje in Abomey, Benin. Ze kijkt vol zelfvertrouwen in de cameralens bij het maken van de foto's. Haar familie en veel dorpelingen begroeten ons heel hartelijk en vertellen opgetogen hoe het leven er is gaan uitzien na hun eerste ontmoeting met Mercy Ships.

School
"Mijn leven is totaal veranderd, want ik zag er voor mijn operatie niet uit zoals nu. Ik ben zó gelukkig en mijn hart is vol van vreugde en blijdschap!" roept Christelle uit. "Voor de operatie huilde ik vaak omdat de andere kinderen me uitscholden," zegt ze. "Als ik niet geopereerd zou zijn, had ik niet meer naar school gekund."

Kostbaar leven
Momenteel zit Christelle op de middelbare school en maakt ze plannen voor haar toekomst. Ze onderzoekt of ze bij de politie kan gaan werken. Ze vindt klassikaal studeren heel fijn en ze is geïnteresseerd in natuurkunde, Frans, geschiedenis en aardrijkskunde. En natuurlijk heeft ze geen enkel probleem meer met eten of drinken en geniet ze van de lokale gerechten. Wat is het bemoedigend om de positieve verandering in een meisje als Christelle te zien! We kunnen niet de wereld veranderen, maar wel de wereld van een kind, een kostbaar leven.
Terug naar overzicht