De stralende lach van Fadimatou

Door haar mooie glimlach en grote, opvallende ogen is de gespleten lip van Fadimatou niet het eerste wat opvalt. Toch gaat er een hoop leed achter schuil. Dertien jaar lang er anders uitzien heeft zijn sporen nagelaten in het leven van deze mooie jongedame.

Spot
Fadimatou vond het leuk om zich te verkleden en er mooi uit te zien, net als de andere meiden. Maar haar glimlach verdween dan snel weer, door herinneringen aan pesterijen en spot. Herinneringen aan de leugens die haar maar al te vaak waren verteld, dat ze niet mooi was en niet moest lachen. Haar plaats in de maatschappij, de band tussen haar veertien broers en zussen en zelfs haar identiteit als deel van een tweeling werden in twijfel getrokken vanwege haar gespleten lip.

fadimatou1


Enige kans
Op een dag bracht een nieuwsbericht hoop. Een schip in Douala scheen gratis medische hulp te kunnen bieden. Haar vader besloot de reis met zijn dochter te maken. Achttien uur lang waren ze onderweg naar de Africa Mercy, het ziekenhuisschip van Mercy Ships. Dit was hun enige kans. Zou Fadimatou geholpen kunnen worden?

fadimatou2


Verandering
Ze kreeg een operatiekaartje! De zoektocht van haar vader om hulp voor zijn dochter kwam na dertien jaar ten einde. Nog een uur lang, de lengte van de operatie, moest hij wachten om de verandering in zijn dochter te zien. Een operatie die een keer in het leven van Fadimatou bracht.

fadimatou3


Nieuw vertrouwen
Inmiddels is Fadimatou hersteld en herken je haar bijna niet meer terug. Terwijl ze eerst zo onopgemerkt mogelijk wilde blijven, heeft Fadimatou nu een reden om haar hoofd hoog te houden. Vol trots en hoop voor de toekomst straalt ze een hernieuwd vertrouwen uit.

fadimatou4
Terug naar overzicht