Een levensbelangrijk tandartsbezoek

Een bezoekje aan de tandarts van levensbelang? Voor de 22-jarige Norbert wel. Hij viel op in de rij bij de tandarts. Een grote zwelling aan de linkerkant van zijn gezicht maakte dat hij zijn oog bijna niet meer kon openen. De zwelling was na een paar dagen verschenen en groeide gevaarlijk hard. De tandarts stelde vast dat hij een cyste had gekregen als gevolg van het verwijderen van een aantal kiezen.

Een team van drie tandartsen besprak de voor- en nadelen van een ingreep en besloot dat het veilig genoeg was om Norbert in de kliniek te behandelen. Terwijl de omstanders baden voor hem en het personeel, werd de cyste verwijderd. Daarna kreeg Norbert antibiotica en instructies om de volgende dag terug te keren voor de verwijdering van een aantal kiezen.

De dag erna voelde hij zich al een stuk beter, de kiezen werden vervolgens geëxtraheerd. De arts van het ziekenhuis besloot dat hij IV antibiotica nodig had en zo verbleef Norbert nog twee dagen op het schip om te herstellen. Zijn situatie was aanzienlijk verbeterd en hij vertrok als een ander mens!
Terug naar overzicht