Een nieuwe toekomst voor Elisabeth

Therese en haar echtgenoot hadden al moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, toen hun baby Elisabeth werd geboren met een gespleten lip. Medische zorg lag buiten hun bereik. Buren bespotten Elisabeth openlijk en zeiden Therese dat er niets gedaan kon worden om haar te redden. Door haar misvormde mond kon het meisje niet goed drinken en begon ze veel gewicht te verliezen. Zelfs haar vader dacht dat ze het niet zou halen.

Therese had nog nooit gehoord van iemand met deze aandoening en wist niet goed hoe ze de zorg voor haar kleine meisje moest aanpakken. Ze hield haar dochter in leven op de enige manier die ze kon bedenken: verdunde gecondenseerde melk voeren met een lepel. “Ik was erg verdrietig en dacht continu aan haar toekomst. Dit probleem zou ze heel haar leven hebben”, vertelde Therese.

Op een dag kreeg ze een fantastisch bericht van iemand uit de kerk: het ziekenhuisschip van Mercy Ships zou naar Madagaskar komen. Men was er zeker van dat Elisabeths gespleten lip aan boord kon worden geopereerd, gratis! Therese wachtte in spanning af.

Elisabeth was drie maanden oud en woog 2,1 kilogram toen ze door het team van Mercy Ships werd onderzocht. Dankzij de zorg van de diëtiste aan boord duurde het slechts acht weken voordat Elisabeths gewicht was verdubbeld en ze genoeg was aangesterkt om de operatie te ondergaan. Haar uiterlijk veranderde drastisch. Ook na de operatie kregen Therese en Elisabeth begeleiding, tot de tweede operatie aan haar gespleten verhemelte, die plaatsvond toen ze tien maanden oud was.

“Hoewel ik arm ben, is er een grote last van mijn schouders gevallen”, blikt Therese terug. “Voor de operatie was ik zo bang voor de toekomst, maar nu ziet Elisabeth eruit als ieder ander!”
Terug naar overzicht