Een sprong in het diepe

Kees-Ake van Noppen (24) uit Ridderkerk stapt begin 2018 aan boord in Kameroen om het hele kalenderjaar als Mechanic/Fitter op het ziekenhuisschip te werken.

“Waar ik het meest naar uit zie? Het avontuur, het onverwachte, de sprong in het diepe. Als Mechanic/Fitter ben je een manusje-van-alles aan boord, van machines onderhouden tot protheses en rolstoelen repareren, je komt op allerlei afdelingen en dat lijkt me erg leuk.”

“Het mooie aan Mercy Ships vind ik dat het werk zo concreet is en je als donateur meteen ziet waar het geld aan besteed wordt. Dat maakt dat ik graag aan dit werk wil bijdragen. Mijn baan als gereedschapsmaker bij Quooker heb ik daarom opgezegd om mijn gekregen talenten in te zetten op de Africa Mercy.”

“Ik herinner me dat ik jaren geleden in Rotterdam op een schip van Mercy Ships ben geweest. Het zag er allemaal wel krap en klein uit aan boord, dus dat wordt een uitdaging. Maar dat zal wel goedkomen! Ik hoop dat ik door de komende ervaringen in Afrika het leven in Nederland meer ga waarderen en het mijn kijk op de wereld zal vergroten.”

[Nieuwsbrief Kostbaar, december 2017]
Back to overview?>