Eindelijk hulp voor Marie Sylvie

Een pot met olie op het vuur en een spelend klein meisje in de buurt: een gevaarlijke combinatie. Kleine Marie Sylvie, twee jaar oud, viel en kwam terecht in de kokende olie. Haar ouders kwamen direct af op het geschreeuw. Haar moeder Felicie raakte in shock; Angelo haar vader, kreeg een steek in zijn hart. Hij vertelt: “Elke keer als ik nu mijn dochtertje met al haar littekens zie, weet ik me geen raad.” De linkerkant van Marie Sylvie’s rug, haar zijde en arm zien eruit als een pijnlijke veelkleurige landkaart. Ze kan haar arm niet meer optillen – voor een levendige meisje, dat van spelen houdt met haar jongere zus, is dat hartverscheurend.

Onbetaalbaar
Moeder Felicie: “We konden alleen maar aan oplossingen denken”. Gedurende vijf jaar hebben ze van alles geprobeerd om de levensomstandigheden van Marie Sylvie te verbeteren. Maar het gezinnetje in Madagaskar kreeg helaas niets dan radeloosheid, teleurstellingen en hopeloosheid te verwerken. Een operatie om Marie Sylvie’s linkerarm van haar zijde los te maken, zou meer dan $100 USD kosten. Een bedrag dat voor hen niet te betalen is. “Het probleem was en is steeds maar het geld,” legt Felicie uit. De zoektocht naar een mogelijk voordeligere oplossing kostte elke Malagassische ariary die ze hadden.

Teleurstelling
Steeds als ze hoorden van een arts die de operatie zou kunnen uitvoeren tegen gereduceerd tarief, moesten ze een reis van zestien uur naar de hoofdstad Antananarivo maken. Twee keer stond de operatie gepland, maar kwam de arts kwam niet opdagen. Toen ze eens anderhalve dag naar het zuidoostelijke deel van het eiland waren gereisd, was het hetzelfde liedje: geen arts en dus geen oplossing. Felicie: “We waren kwaad en teleurgesteld! Ondanks dat we een oplossing voor onze dochter wilden, konden we helemaal niets doen.”

Gratis
Uiteindelijk kregen ze een oplossing in onverwachte vorm – een groot wit ziekenhuisschip. Een fantastische oplossing met een prijskaartje van
0 ariary! Mercy Ships volgt het voorbeeld van Jezus, Die ook hoop en genezing bracht. Kleine Marie Sylvie kwam met niets naar ons ziekenhuisschip. Ook zij ontving genezing, zonder dat er voorwaarden aan vastzaten.
 
Jarig
Op haar zevende verjaardag kon Marie Sylvie met haar linkerarm een roze ballon in de lucht aantikken. Ze kan nu weer spelen met haar jongere zus. Een verjaardagscadeau dat z’n weerga niet kent – geschonken door mensen uit de gehele wereld die vrijwilliger zijn, die bijdroegen en die hebben gebeden.
Terug naar overzicht