Hoe N’nady’s lach net zo veranderde als haar benen (fotoverhaal)

Voor de operatie

N’nady’s weg naar genezing duurde lang. Zes jaar om precies te zijn. Toen Mercy Ships in 2012 Guinee bezocht, miste N’nady namelijk helaas de kans om geopereerd te worden. N’nady en haar familie gaven de hoop echter niet op, en keken uit naar de dag dat het ziekenhuisschip de Africa Mercy weer zou terugkeren. Dit jaar kreeg N’nady dan eindelijk het geschenk van een operatie voor haar gebogen benen. Het antwoord op jaren van bidden en gespannen afwachten.

Op de ziekenzaal

Na de operatie verbleef de 14-jarige N’nady een poosje met haar kleurrijke gips in een van de ziekenzalen van de Africa Mercy. Zelf kon ze nog niet lopen – en dus kwam het vertier naar haar bed toe, dankzij de liefdevolle zorg van vrijwillige zusters zoals Evelina Fasth (Zweden).

Revalideren

Het lijkt misschien alsof ze al klaar is om buiten te spelen, maar oefeningen als deze hielpen N’nady haar benen te versterken en te oefenen in haar balans. Maar we geven toe dat het ook wel leuk was!

Terug naar huis

N’nady’s lieve lach is misschien wel net zoveel veranderd als haar benen. Zodra ze haar revalidatie had afgerond, kon ze weer naar haar familie thuis. Die dag bleven N’nady en haar vader één uitspraak maar herhalen: ‘Thank you, thank you, thank you’.  

Na de operatie

De veertien jaar oude N’nady verliet de Africa Mercy met rechte benen en een enorme zin om haar vrienden en familie thuis weer te zien. ‘Ik ben voor altijd dankbaar… het heeft mijn familie en mijn leven zo veranderd’, zei N’nady’s vader Ibrahim op de laatste dag.

N’nady is een van de tientallen patiënten die gedurende onze huidige werkperiode een orthopedische operatie krijgen. Lees meer over orthopedie en waarom we juist dit soort behandelingen aanbieden op de Africa Mercy.
Back to overview?>