Hoopvolle vliegreis voor Rosella

Rosella's vader kijkt verwachtingsvol omhoog en ziet hoe een klein passagiersvliegtuig probeert te landen op een zanderige baan. Een vliegtuig aan de grond zetten in het noordwesten van Madagaskar, op een geïmproviseerde vliegbaan, is geen gemakkelijke taak. Net zo moeilijk was de vijf uur lange tocht die Rosella's vader maakte om hier te komen. Wanneer de piloot uitstapt, verzamelen nieuwsgierige mensen uit de omgeving zich om te zien hoe het met de meegevlogen patiënten is. Maar niemand is minder nieuwsgierig dan Rosella's vader, die twee maanden lang niet bij zijn vrouw en zijn 2-jarige kleine meisje kon zijn.

De dag dat Rosella werd geboren was voor haar vader en moeder de mooiste en moeilijkste dag van hun leven. Hun hart stroomde over van dankbaarheid, maar was tegelijk gebroken door de gespleten lip van Rosella. Ze hadden nog nooit zoiets gezien: de lip lag helemaal open tot aan haar neus. Rosella zou het steeds moeilijker krijgen met eten, maar ook met het formuleren van woorden.

Rosella's ouders zijn eenvoudige boeren en hebben er alles aan gedaan om medische hulp voor hun kindje te zoeken. Na enkele teleurstellende bezoeken aan een dokter, besloten ze alles in Gods hand te leggen. Hij zou voor hun kind zorgen en uitkomst geven door hun kind te genezen. Zonder dat ze het wisten was er hulp in aantocht.
In samenwerking met MAF (Mission Aviation Fellowship) konden vrijwilligers van Mercy Ships Rosella samen met haar moeder oppikken met een klein vliegtuig om haar op het schip te opereren. Een vlucht van twee uur, wat normaal een tweedaagse voettocht zou betekenen. Rosella's lip werd bijzonder mooi gecorrigeerd. Na korte tijd op het schip mocht ze weer naar huis om iedereen haar lip te laten zien, in het bijzonder aan haar vader...

Daar stond haar vader. Wat hij hoopte, vanaf haar geboorte, was uitgekomen. Haar lip was volledig hersteld. Hij liep zijn beide 'meisjes' tegemoet en voordat hij Rosella in zijn armen nam, bewonderde hij de genezen lip. Een kleine ingreep veranderde het leven voorgoed. Ondanks dat Rosella zich weinig zal herinneren van wat hier gebeurd is, zal ze, wanneer ze ouder wordt, anderen kunnen vertellen over haar genezing en de onwrikbare hoop van haar ouders.
Terug naar overzicht