‘Het is onze verantwoordelijkheid om recht te doen'

Gerrit en Irma van den Noort gaan in juli aan boord van de Africa Mercy, samen met hun drie kinderen: Yeva (6), Rane (3) en Espe (1). Voor welke uitdagingen staan ze? En waarom deze stap? We vroegen het op de man (en vrouw) af.

Wie zijn jullie?
Gerrit: "Ik ben Gerrit, 31 jaar. De afgelopen 12 jaar werkte ik in militaire dienst. Aan het begin van die periode leerde ik Irma kennen." Irma: "Ik ben Irma, 32 jaar geleden geboren in Zeeland. Van beroep ben ik lerares biologie. In mijn studietijd woonde ik in een leefgemeenschap van Youth For Christ, om in de wijk onder ongelovigen en moslims van betekenis te zijn."

Hoe zijn jullie bij Mercy Ships uitgekomen?
Gerrit: "We werden opgeslurpt door de waan van de dag. We merkten dat de voldoening die we kregen uit onze huidige werkzaamheden afnam. In gesprekken met anderen kwam Mercy Ships ter sprake en deze organisatie bleek een antwoord te zijn op onze vragen."

Wat gaan jullie doen aan boord?
Irma: "Gerrit gaat werken als Engineering Stores Manager (beheer van alle materialen), ik draag de zorg voor Espe en zal aan boord zien waar ik een aanvulling kan zijn. Onze kinderen Yeva en Rane gaan naar de internationale school aan boord."

Hoe reageren jullie kinderen op de plannen?
Gerrit: "Wisselend. Het is leuk en tegelijkertijd vooral spannend. We weten dat er ook andere Nederlandse gezinnen aan boord zijn, dat is een voordeel."

Waar zie je het meest naar uit?
Irma: "Dat mensen weer hoop krijgen en toekomst zien en het leven in de community." Gerrit: "Het lijkt me bijzonder als onze kinderen in aanraking komen met een revaliderend kind."

Wat is jullie belangrijkste motivatie?
Irma: "De mogelijkheid om ons geloof zichtbaar te maken, ook in het leven van onze kinderen. Kleine dingen kunnen een echte verandering in gang zetten." Gerrit: "Ik geloof heel sterk dat wij de verantwoordelijkheid hebben om recht te doen. Het beeld van een vader die weer voor zijn gezin kan zorgen nu hij is genezen, vind ik geweldig!"

Meer weten? Bezoek hun website: vijfaanboord.nl.

[Interview: april 2017]
Terug naar overzicht